Belgische leerkracht finisht als eerste in koers van 9.195 km door Rusland

Heroïsch. Zo valt de prestatie van Kristof Allegaert het best te beschrijven. De leerkracht uit Kortrijk zette zowaar de Trans Siberian Extreme op zijn palmares. Een rittenkoers van maar liefst 9.195 kilometer over moeilijk berijdbare Russische wegen.

Allegaert stond samen met negen andere waaghalzen op 15 juli aan de start in Moskou voor een bijzonder zware rittenkoers. Bijna 10.000 kilometer fietsen door weer en wind en zo weinig mogelijk slapen om uiteindelijk als eerste over de streep te bollen in Vladivostok. Iets waar de 41-jarige Belg uiteindelijk ook in slaagde.

Het is overigens niet de eerste straffe zege van Allegaert. De leerkracht mechanica won vorig jaar ook al de Transcontinental Race. Een koers van Londen naar Istanboel die uit slechts een rit bestaat.

Opmerkelijk detail: Kristof Allegaert heeft die loodzware rittenkoers afgewerkt en gewonnen op een stalen fiets. Zijn 'stalen ros' werd bij het Belgische Jaegher volledig met de hand gemaakt, helemaal zoals Allegaert hem wilde.

Vimeo Red Bull

Lees meer