Screenshot

Deze 12-jarige sprintsensatie verpulvert alle concurrentie en wordt nu al vergeleken met Usain Bolt

Als we op bijgevoegde beelden afgaan, dan kunnen we gemakkelijk stellen dat Jamaica een nieuwe sprintsensatie rijker is. Afgelopen weekend degradeerde ene Brianna Lyston, een meisje met 12 lentes op haar teller, alle concurrenten op de Boys and Girls Championships in Kingston tot zoutpilaren. En wie schoot er jaren terug na succes op datzelfde kampioenschap als een komeet naar de top? Juist ja: Usain Bolt.

Op de 200m (zie video hierboven) bleek niemand van de concurrentes bij machte om haar iets in de weg te leggen en ze klokte af in 23.72 - net geen 3 seconden trager dan het wereldrecord dat nog al sinds 1988 op naam van de Amerikaanse Florence Griffith-Joyner staat. Ook eerder op dat event, op de 100m (zie video hieronder), kwam ze als eerste over de meet (11.86) geknald.

Ze wordt nu dus al vergeleken met alleswinnaar Usain Bolt en die vergelijking is nog niet eens zo gek. Toen hij 12 was, kroonde hij zich ook tot snelste loper van zijn school (Waldensia Primary), maar omdat hij ook nog tuk was op andere sporten ging hij zich pas op 14-jarige leeftijd toeleggen op louter atletiek. Het was dus nota bene op hetzelfde event, in 2001 in Kingston, dat Bolt naar zijn eerste medailles sprintte.

Duidelijk eentje om in de gaten te houden, als u het ons vraagt.

Lees meer