Dit is het vreselijke verdict voor Yapi Yapo (ex-Beveren)

Zürich dient klacht in

Drie seizoenen lang maakte hij het mooie weer bij SK Beveren, waarna het via het Franse Nantes naar de Zwitserse eerste klasse ging. Eerst vijf seizoenen bij Young Boys Bern, dan drie bij topclub FC Basel en nu zijn eerste en mogelijk laatste bij FC Zürich. De 32-jarige Ivoriaanse middenvelder werd gisteren zodanig aangetrapt dat zijn carrière aan een zijden draadje hangt. Zijn knie is volledig kapot, meldt de medische staf van Zürich dat zich beraadt over een strafklacht.

"Volgens de eerste berichten is zijn knie volledig aan flarden", aldus FCZ-coach Urs Meier vanochtend. "De ligamenten en kruisbanden zijn gescheurd en ook zijn meniscus is kapot. Een operatie is nog niet aan de orde omdat hij ook een bloeduitstorting in de dij heeft."

Deze avond kwam er meer duidelijkheid over de verschrikkelijke diagnose: voorste kruisband gescheurd, mediale en laterale band gescheurd, laterale en mediale meniscus kapot, patellapees gescheurd, kraakbeendefect en een letsel aan de dij. De onfortuinlijke middenvelder wordt volgende week geopereerd. Hoelang Yapi Yapo out zal zijn en of hij überhaupt nog zal kunnen voetballen, is niet duidelijk.

Strafklacht
In het duel met Aarau was Yapi Yapo na 18 minuten sneller op de bal, waarna hij een verschrikkelijke schop te slikken kreeg. Dader Sandro Wieser, gewezen ploegmaat van Yapi Yapo bij Basel, kreeg rood en wentelde zich na afloop in excuses. "Ik heb ontzettend veel spijt. Hopelijk zijn de gevolgen minder erg dan gevreesd."

Bij Zürich zijn ze daarvan niet onder de indruk. De club diende een strafrechtelijke klacht in wegens opzettelijke slagen en verwondingen. Voorzitter Ancillo Canepa had daarover al een onderhoud met advocaten en Yapi Yapo. "Dit kunnen we niet zonder gevolgen laten", klonk het in de Zwitserse pers.

2
Twitter
2 Gilles Yapi Yapo (r), hier met FC Zürich in de Europa League tegen Villarreal
afp Gilles Yapi Yapo (r), hier met FC Zürich in de Europa League tegen Villarreal

Lees meer