Johan De Grave, doelman van amateurclub Avanti Stekene, kreeg een wel héél bijzondere rode kaart.
Copyright : Geert De Rycke Johan De Grave, doelman van amateurclub Avanti Stekene, kreeg een wel héél bijzondere rode kaart.

Doelman uit derde amateurklasse raakt ref met uittrap vanop 30 meter. En krijgt prompt rood

Vergeet de traptechniek van Manuel Neuer of Thibaut Courtois, dé scherpschutter onder de doelmannen speelt in onze derde amateurklasse en luistert naar de naam Johan De Grave. De 38-jarige goalie van Avanti Stekene kreeg in de wedstrijd tegen Wervik van zondagmiddag wel een heel vreemde rode kaart. Luttele seconden voor affluiten, en bij een 3-1 achterstand, trapte de onfortuinlijke doelman de bal naar voren om een aanval te lanceren en raakte daarbij vanop dertig meter het hoofd van scheidsrechter Wuyts. Op aangeven van grensrechter Verberckmoes interpreteerde de ref dit als een vrijwillige trap in zijn richting en trok hij de rode kaart. "Nog nooit meegemaakt. Je moet al heel goed kunnen trappen om dat te kunnen. Ik vind dit ongehoord", klonk het bij Avanti-coach Rieno Van Oost.

32 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • koen wauters

    de scheidsrechter is toch een dood voorwerp op de plein ...

  • Peter Debrouwer

    Arbitrage in eerste klasse of in derde amateurreeks ... wat is het verschil ? Die doelman had hem liever een elleboog gegeven, dan kreeg hij maar geel !

Lees meer