Ex-Beverenspeler en slachtoffer moordtackle werd gevraagd zoon te offeren

Seksverslaving, zelfmoordneigingen, zwarte magie, mensenoffers en nog allerhande duistere zaken. Ziedaar een greep uit het (vorige) leven van Gilles Yapi Yapo, de Ivoriaanse ex-speler van SK Beveren (2001-2004) die vorig weekend in een rolstoel werd getrapt in een duel in de Zwitserse eerste klasse.

"Mijn bekendheid opende deuren, maar niet meteen tot goede plaatsen. Eerder naar oorden van verderf waar zonde, perversiteit, ontucht, pornografie en masturbatie de regel was. Ik was een slaaf van al deze losbandigheid", bekende de 32-jarige middenvelder in een videoboodschap.

Geen alledaagse onthullingen van Yapi Yapo, die nog verder ging. "Een kennis introduceerde me in de wereld van occultisme (ruim gezien mensen die zich bezighouden met verborgen en paranormale rituelen, red.), waarin ik steeds dieper en dieper wegzakte. Daarenboven kreeg ik financiële problemen omdat nieuwe vrienden me (ruim) 200.000 euro afhandig maakten. Ik werd depressief en dacht aan zelfmoord."

Toen hem nadien werd gevraagd om zijn zoon te offeren, gingen Yapi Yapo's ogen open. "Hoewel ik die vraag niet kon plaatsen, voelde ik binnenin de kracht om hieruit te komen." Zijn vrouw stelde hem vervolgens voor om zijn leven in Gods handen te leggen en dat deed ie voor haar. "God is mijn voorzitter, Christus mijn sportief directeur en de Heilige Geest mijn trainer", zei Yapi Yapo, intussen al zes jaar in het reine met zijn vrouw en zichzelf.

5
epa
5
YouTube
5
afp

Vernietigende diagnose
Alles in het teken van God dus, steun die Yapi Yapo nodig zal hebben. Vorige week zondag werd hij in het duel tussen FC Zürich en Aarau immers bijzonder zwaar aangetrapt op de knie. Dader Sandro Wieser, voormalig ploegmaat van Yapi Yapo bij FC Basel, wacht wellicht een strafrechtelijk onderzoek. De diagnose was vernietigend: voorste kruisband gescheurd, mediale en laterale band gescheurd, laterale en mediale meniscus kapot, patellapees gescheurd, kraakbeendefect en een letsel aan de dij. De onfortuinlijke middenvelder wordt volgende week geopereerd. Hoelang Yapi Yapo out zal zijn en of hij überhaupt nog zal kunnen voetballen, is niet duidelijk.

5
YouTube
5
YouTube

Lees meer