Ex-Miss Universe zorgt met deze foto ongewild voor controverse in haar land

In Colombia is ophef ontstaan over de promocampagne rond het nieuwe shirt van de nationale damesploeg. Sponsor Adidas koos ervoor om de campagne te bouwen rond voormalig Miss Colombia en Miss Universe Paulina Vega Dieppa en dat is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

Vooral keepster Vanessa Cordoba (de dochter van 73-voudig international Oscar Cordoba) nam het voortouw. “Ik heb niks tegen Adidas en ik begrijp dat voetbal een sport is voor iedereen – of je ze nu actief beoefent of niet. Ik begrijp ook dat Adidas, puur reclamegericht, koos voor een succesvol en invloedrijk iemand. Maar wanneer het gaat over respect en verdienste voor de sport, vind ik dat iemand van de speelsters had moeten gekozen worden.”

Aunque la vida vaya a 1000 revoluciones por minuto, solo preocúpate por vivir y disfrutar cada instante. Se Feliz ! 📷 @linaarciniegas

Een foto die is geplaatst door Vanessa Cordoba (@vcordoba1) op

“Het is goed dat bekende figuren in de strijd worden gegooid om het voetbal te helpen promoten, maar ik begrijp niet dat Paulina Vega wordt verkozen boven, pakweg Catalina Usme (een andere speelster van de nationale ploeg, red)”. Woorden die op veel bijval kunnen rekenen, ook vanuit de mannenploeg. “Cordoba’s ongenoegen is compleet gerechtvaardigd", klinkt het op de officiële Twitteraccount. "Maar Adidas heeft een onvrijwillige fout gemaakt en we zijn er zeker van dat die zal rechtgezet worden.”

Cordoba, die erom bekend staat zich in te zetten voor gendergelijkheid in het voetbal, voelt zich geruggensteund door de vele reacties die ze kreeg. “DUIZENDMAAL DANK aan iedereen die zich hierover heeft uitgelaten. Het is een verrijkende ervaring geweest om alle verschillende commentaren te lezen en te horen. Ik voel enkel respect en kijk op naar de vrouwen in ons land en in heel de wereld. We staan hier samen voor. Ik ben blij dat ik het onderwerp kunnen aankaarten heb. We gebruiken het shirt voor de liefde voor ons land, dus laat het staan voor unie, gelijkheid en rechtvaardigheid!”
Lees verder onder de tweets

Vega Dieppa, was zich van geen kwaad bewust. Zij gaf aan trots te zijn dat ze het nieuwste shirt mocht showen. “Het nieuwe Colombiaanse shirt geeft me kracht. Ik ben klaar om te supporteren wanneer ze volgend jaar in Rusland aan de slag gaan”, klonk het bij de promofoto die ze op haar Instagram gooide.

Instagram

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • karel claerebout

    Wat is er daar nu weer verkeerd aan?

  • Joske Peeters

    Ze heeft zeker een punt. Bekijk soortgelijke shirt promo foto's voor de mannenploegen maar eens, dat is steevast met een of meerdere spelers. Waarom is dit bij de vrouwenploeg dan plots een model?

Lees meer