FC Cincinnati deelde aanvankelijk geen foto van Jaap Stam, maar wel van Tinus van Teunenbroek (zie boven). Wat later deelde de ploeg dan wél het juiste beeld (zie tweet onder).
FC Cincinnati FC Cincinnati deelde aanvankelijk geen foto van Jaap Stam, maar wel van Tinus van Teunenbroek (zie boven). Wat later deelde de ploeg dan wél het juiste beeld (zie tweet onder).

FC Cincinnati gaat pijnlijk de mist in met aankondiging van nieuwe trainer Jaap Stam

De officiële aankondiging van Jaap Stam als nieuwe trainer van FC Cincinnati verliep gisteren niet helemaal vlekkeloos. De Amerikaanse club gaf aan “erg tevreden” te zijn met het aantrekken van de 47-jarige Nederlander. Maar met de foto die bij dat bericht werd geplaatst, ging de MLS-club de mist in.

De kale man op de foto is namelijk niet Stam, maar Tinus van Teunenbroek. Toegegeven: de verwarring is enigszins te begrijpen. De blik, het kale hoofd en de Ajax-stropdas doen denken aan Stam in zijn tijd als jeugdtrainer bij de Amsterdammers. FC Cincinnati vergiste zich dus ook een postte foto van Van Teunenbroek, jeugdleider bij Ajax.

De juiste foto van Stam:

Het overkomt me wel vaker. Ik ben ooit door Ajax zelf ook al eens aangezien voor Jaap Stam

Tinus van Teunenbroek

Toegegeven: de gelijkenis is treffend. Dat erkent Van Teunenbroek zelf ook bij Fox Sports. “Ik hoorde van het incident via een moeder van een oud-pupil van mij. Iedereen vraagt nu of ik een transfer naar Amerika gemaakt heb”, ziet de Nederlander er de humor van in. “Het overkomt me wel vaker, bijvoorbeeld op vakantie. Dan roepen de mensen: ‘Hé, daar is Jaap Stam’. Ik ben ooit door Ajax zelf ook al eens aangezien voor Jaap Stam, in Ajax Showtime.”

Op Twitter reageerden tal van volgers met een knipoog op de persoonsverwisseling. Onder anderen Erik ten Hag, oud-scheidsrechter Pierluigi Collina, Peter Bosz en Jonjo Shelvey werden gefeliciteerd met hun aanstelling. Na twee uur verwijderde FC Cincinnati de foto van Van Teunenbroek en verscheen de ‘echte’ Stam in hun aankondiging. Ook daar gingen diverse twitteraccounts, onder meer dat van Willem II en tal van MLS-clubs, mee aan de slag:

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer