Stadion De Vliert van FC Den Bosch.
PRO SHOTS Stadion De Vliert van FC Den Bosch.

FC Den Bosch trapt in grap met nepsjeik van PowNews

FC Den Bosch is met open ogen getrapt in een grap van PowNews waarbij een nepsjeik met de club in gesprek gaat over een eventuele overname. De spelers lieten vanmorgen weten klaar te zijn voor de training én voor de overname door een rijke sjeik.

PowNews liet in de uitzending van gisterenavond een acteur een sjeik imiteren en poogde erachter te komen of voetbalclubs zouden toehappen. En dat deden ze. Een financiële injectie? Graag! Een groter stadion? Nog liever!

PowNews nam met een verborgen camera de gesprekken op tussende clubleidingen van enkele clubs en een sjeik die zogenaamd interesse had in de club. Vooral de Bossche club gaat met alle plezier in op het aanbod van een nepsjeik.

Directeur Fred van der Hoorn van de Bosschenaren ontkent dat de club in de grap is getrapt: "Wij wisten al lang dat het een grap was. We hebben een vrijwilliger naar die gesprekken gestuurd omdat we het al door hadden", zegt hij tegen Omroep Brabant. Volgens Van der Hoorn zijn er wel mailwisselingen geweest. "Maar daar gingen we nooit serieus op in." FC Den Bosch was uiteindelijk de enige van de negen benaderde clubs die op de avances van de nepsjeik in ging. Willem II en Cambuur Leeuwarden gingen wel een gesprek aan, maar hielden daarin de boot af.

Maarten de Gruyter, voorzitter van de raad van commissarissen liet na de uitzending via Twitter weten: "Dit is om razend van te worden! Zijn hele slechte verliezers. Ben nu niet in staat brief te plaatsen maar volgt zeker!"

De spelers van FC Den Bosch laten vanmorgen weten klaar te zijn voor de training én klaar te zijn voor de overname door een rijke sjeik. Te zien is hoe de 'tulband' dragende selectie poseert in de kleedkamer. De mannen reageren daarmee op de reportage van Pownews waarin te zien was hoe de clubleiding in gesprek ging met een nepsjeik over een eventuele overname. Aanvoerder Benjamin van den Broek schreef bij het plaatje: "Wij als spelersgroep zijn klaar voor de overname. Haha."

Lees meer