2 Naesen en zijn tocht.
Belga en Strava Naesen. Naesen en zijn tocht.

Hartverwarmend: Naesen legt opvallend traject af “voor de helden van de zorg”

“Voor de helden van de zorgverlening.” Wie het Strava-account van Oliver Naesen opent, botst op een hartverwarmende boodschap. De 29-jarige renner van AG2R kroop gisteren op zijn fiets om een weldoordachte trainingstocht te maken. Naesen startte zijn rit in Erondegem, om een dikke twee uur later op hetzelfde punt te finishen. Het resultaat? Een traject in de vorm van een hartje, om alle zorgverleners in deze moeilijke tijden aan te moedigen en te bedanken voor het geleverde werk. “Moeilijk was dat niet. Ik had op de computer op Strava een route uitgestippeld. Dat was snel in orde”, vertelde Naesen over zijn kunstwerk op Radio 1. 

De Belgische kampioen van 2017 legde uiteindelijk 72 kilometer af. Vorige week woensdag waagde hij zich nog aan een rit van 350 kilometer. “Zadelpijn? Ik heb een stalen kont”, klonk het toen. 

Ook de Nederlander Joris Nieuwenhuis was in een creatieve bui. ‘Blijf thuis’, schreef hij met zijn fiets, als vervolg op de woorden: ‘Rij alleen of...’ Een huzarenstukje. 

2 Naesen.
Instagram Naesen. Naesen.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Stappaerts

    Bedankt voor de waardering, Olli

  • Jan Lippens

    De sport is van ons. Ik houd van wielrennen, maar ik dacht dat iedereen in zijn omgeving moest blijven. Idd, je zal niemand op je weg besmet hebben of een besmetting opgelopen hebben, maar als iedereen zo begint, waarvoor dienen dan al die inspanningen van verpleegkundigen? Onderscheid je, doe in stilte iets voor de maatschappij, je zal er niet minder populair door worden. In tegendeel, ik word liever positief verrast. Toch bedankt.

Lees meer