9
YouTube

Heldhaftige speler Betis redt kind van de dood na instorting hek tijdens match

Alfred N'Diaye wordt geëerd als een held in Spanje en ver daarbuiten. En terecht! De Senegalese middenvelder van Betis Sevilla redde op bezoek bij Osasuna Pamplona een kind van de dood nadat het dreigde verpletterd te worden door een mensenlawine. Die ontstond toen een omheining van de tribune achter het doel het begaf bij de viering van een doelpunt. Uit de chaos doemt in de pakkende beelden (zie video hieronder) de rijzige gestalte van N'Diaye op. In zijn armen het gewonde kind.

Het incident veroorzaakte heel wat deining op de slotspeeldag van de Primera Division. De partij Osasuna-Betis moest na 12 minuten stilgelegd worden. Toen Oriol Riera de thuisploeg op 1-0 zette, brak het uitbundige publiek door de omheining. Tientallen fans raakten gewond en moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Omdat in de spannende degradatiestrijd ook andere wedstrijden gelijktijdig waren begonnen, moesten die eveneens stilgelegd worden. Pas na een onderbreking van zo'n 35 minuten kon er overal weer gevoetbald worden. Ondanks een 2-1-zege zakte Osasuna toch.

Spelers snellen ter hulp
Een dubbel drama dus in Pamplona, maar gelukkig was er ook een hartverwarmend moment temidden van al die ellende. Enkele spelers aarzelden in het tumult geen moment om in de menselijke lawine te duiken en gewonden te helpen. Vooral Alfred N'Diaye van Betis Sevilla viel daarbij op. Met een gewond en mogelijk bewusteloos kind in de sterke armen spoedde N'Diaye zich richting hulpdiensten.

Contact met familie
De pakkende beelden van het heldhaftige optreden zijn ondertussen de wereld aan het rondgaan en N'Diaye wordt geëerd als een held op de sociale media. Zonder het kordate ingrijpen van de Betis-speler zou het kind mogelijk gestikt of verpletterd zijn onder de mensenmassa. De 24-jarige N'Diaye, een Senegalese middenvelder die door Sunderland aan Betis werd uitgeleend, zocht ook meteen contact met de familie van het jonge slachtoffertje. Hij vernam tot zijn grote opluchting dat het jongetje oké is en volop aan het bekomen is van de shock. Een ding is zeker: de jonge voetbalfan heeft er een voetbalheld bij.

9
AP
9
EPA
9
GETTY
9
EPA
9
GETTY
9
EPA
9
AP
9
GETTY

Lees meer