Tayla Harris.
Getty Images Tayla Harris.

Intriest: deze foto van rugbyster is verwijderd na walgelijke reacties

De trollen op de sociale media hebben nog maar eens toegeslagen. Zielige reacties op een geweldig knappe foto van rugbyster Tayla Harris hebben ervoor gezorgd dat de twitteraccount van het Australische Channel 7 het beeld offline heeft gehaald. Dit weer tot woede van velen, die vinden dat de zieligaards zo hun slag thuishalen.  

U kan er zich ongetwijfeld iets bij voorstellen, bij de vileine reacties die bovenstaande foto van Carlton Blues-speelster Tayla Harris genereerde. De speelster trapt met gestrekt been een bal weg, wat op de twitteraccount van Channel 7 een stormvloed aan ongepaste en beledigende reacties veroorzaakte. Waarna Channel 7, dat de AFL (Australian Football League, een variant op rugby) covert, besliste om de foto weg te halen. De reden daarvoor: “Het originele doel om de foto te posten, was om de prachtige zege van Carlton tegen de Western Bulldogs in de verf te zetten. Een ode aan kracht, fysiek en techniek. Maar er werd bijzonder ongepast op de foto gereageerd en daarom hebben we besloten het beeld en de commentaren te verwijderen.

Een beslissing die op weinig begrip kon rekenen. Onder andere bij Harris. Zij postte het beeld dan maar zelf terug, met als onderschrift: “Hier een foto van mij op het werk... denk daar eens even aan voor jullie daar belachelijk op reageren, ‘animals’.”

Zo veroordeelde de invloedrijke Dr Kirstin Ferguson, een gewezen advocate die nu zetelt in het bestuur van de ABC Board (Australian Broadcasting Company), de beslissing van Channel 7 en roept ze op om de bewuste foto zo veel mogelijk online te delen. “Als reactie op alle mogelijke vormen van online laster die vrouwen dagelijks te lezen krijgen, zou dit het laatste antwoord moeten zijn”, tweette ze.

Ook Sam Kerr, sterspeelster van de Matildas (de nationale vrouwenploeg in het voetbal) liet zich horen: “Het probleem is niet de foto.”

46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Philip Verniers

    Triestige wereld !!

  • Chris Marien

    Is dat nu echt zo erg ??? De wereld draait door , niks mis mee

Lees meer