rv

Lachen met Van der Poel en De Vlaeminck: Nederlands satireprogramma steekt in vijf grappige minuten de draak met veldrijden

In een nieuw Nederlands satirisch sportprogramma steken drie presentatoren de draak met het veldrijden. De dominantie van Mathieu van der Poel behoort tot een van de onderwerpen in ‘Makkelijk Scoren’. Ook Roger De Vlaeminck komt aan bod.

“Veldrijden is de nationale sport van Vlaanderen en het is een beetje een kruising tussen wielrennen, atletiek, scouting en de slag bij Verdun”, klinkt het onder meer. Nog een komische quote uit ‘Makkelijk Scoren’: “In Vlaanderen komt Zwarte Piet niet door de schoorsteen, wel met zijn veldritfiets.”

In totaal wordt er zo’n vijf minuten gelachen met de veldritsport. ‘t Gaat vooral over het overwicht van Mathieu van der Poel. En Roger De Vlaeminck wordt afgeschilderd als een gefrustreerde Belg, die niet om kan met de heerschappij van de Nederlander. 

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • arthur smellekens

    Top satire, en het grappigste is dat er nog Belgen zijn die er zich in opwinden. Missie geslaagd Nederlanders. En wie hier niet mee kan lachen moet eens water drinken ipv azijn. Dat maakt het leven draaglijker.

  • wim rooyakkers

    Leuk filmpje,met de waarheid als kern.mooi toch,er is al zoveel serieus gezever met reacties, en op tv is het al niet veel beter ,beste mensen zie er de humor van in .

Lees meer