2
AP

Messi pakt uit met mooi gebaar en deelt gratis maaltijden uit aan daklozen in thuisstad Rosario

Lionel Messi draagt zijn steentje bij om de daklozen in zijn thuisstad Rosario te helpen, nadat Argentinië geteisterd werd door een koudegolf. In 'VIP’, het restaurant waarvan hij eigenaar is, kunnen ze sinds vorige week terecht voor gratis eten en drank.

Nadat er de voorbije twee weken in Argentinië al zes mensen zijn gestorven omwille van onderkoeling, kwam het eergisteren in Buenos Aires nog tot opstootjes toen de politie activisten verhinderde een tent op te zetten om de daklozen een schuilplaats te bieden. Een 300 kilometer verder, in de havenstad Rosario, wel een mooi initiatief dankzij Messi, die zijn restaurant openzet. “We bieden koffie, limonades en zelfs wijn aan”, aldus manager Ariel Almada. 

2 Het Monumental-stadion, de thuishaven van River Plate in Buenos Aires, stelde de deuren open voor onderdak.
AFP Het Monumental-stadion, de thuishaven van River Plate in Buenos Aires, stelde de deuren open voor onderdak.

“Velen betuigen hun respect voor het initiatief en we gaan dit ook de komende twee weken tussen 7 en 9 uur ‘s avonds nog doen. Ook op Facebook zet het restaurant de actie in de verf: “We bestrijden de koude nachten allemaal samen. Als je iemand kent die op straat leeft, nodig hem dan uit om naar VIP te komen. Naast drank en eten krijgen we ook jassen die we uitdelen aan iedereen die ze kan gebruiken.”

Messi verliet Argentinië op zijn dertiende voor Barcelona, maar blijft flink verbonden met zijn thuisland. Vooral Rosario, waar hij twee jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Antonella Roccuzzo, ligt hem nauw aan het hart. De Barça-ster heeft ook de ‘Fundacion Leo Messi’ opgestart om kinderen wereldwijd medisch te helpen. Begin dit jaar stortte hij ook 200.000 euro op de rekening van Unicef om hulpbehoevenden in Kenia te ondersteunen.

Bekijk hier de beste acties van Leo Messi uit het voorbije Champions League-seizoen:

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carlos Simonis

    John De roo, zij vragen nooit naar applaus. Het is de pers die dat doet. Het liefst willen deze spelers dat allemaal anoniem doen. En wie bepaalt hoeveel zij moeten geven aan een goed doel ? Al hadden Messi of C.Ronaldo 100 miljard, zij bepalen hoeveel ze willen geven. Daarnaast hebben wij totaal geen idee hoeveel goede doelen zij ondersteunen. Maar staan wel gelijk met een oordeel klaar.Lekker makkelijk, nietwaar ?

  • John De roo

    Carlos Simonis : als wij 10 euro geven aan een goed doel doet ons dat financieel meer pijn dan als Messi 10 miljoen euro geeft. Hij verdient ongeveer 1 miljoen euro per week. Er zijn veel mensen die geen 1000 euro staan hebben. 100 euro is daar 10 procent van. Als Messi 10 procent van zijn totaal vermogen geeft zal dat meer dan 50 miljoen euro zijn en dan heeft hij nog 500 miljoen over. Een gewetenssussertje meer is dat niet. Idd ze geven iets maar kom niet om een applaus vragen.

Lees meer