3
Youtube

Moussa Dembélé enkel af te stoppen met rugbytackle

De Liverpoolverdedigers hadden gisteren letterlijk de handen vol met Moussa Dembélé: enkel af te stoppen met stevige charges of rugbytackles als die van Mamadou Sakho. Na een moeilijk jaar bij Tottenham lijkt de Rode Duivel op de goeie weg terug.

Zo snel kan het gaan. Eind december stond de naam van Dembélé (27) bij Tottenham nog op de lijst van mogelijke vertrekkers: te koop bij een aanlokkelijk bod. Hij maakte op dat moment deel uit van wat sommige Spursspelers schertsend de B-ploeg noemden, het elftal dat enkel mocht opdraven in de Europa League en de League Cup en het in de Premier League met schamele speelminuten moest stellen. Dembélé was immers door de mand gevallen als controlerende middenvelder. Te weinig diepgang voor het pressingvoetbal waar trainer Pochettino,voor staat, te spelvertragend. In de pikorde donderde Dembélé naar rang drie, achter Mason - vorig seizoen nog actief in de derde klasse - en achter Bentaleb. Zuur voor één van de duurste aanwinsten uit de clubgeschiedenis. Hij pendelde tussen bank en basis, maar was niet van plan om de poort op White Hart Lane zomaar dicht te trekken. Het bleek de juiste beslissing. Door een samenloop van omstandigheden, een blessure van Mason, de dood van Chadli's vader, kreeg hij plots weer meer kansen.

Nummer 10
Op Anfield Road, stond hij voor de vierde keer op rij in de basis. De derde keer als nummer tien, de positie waar hij bij Fulham zijn miljoenentransfer naar Spurs had afgedwongen. Moet gezegd: Dembélé doet het daar uitstekend. Ook gisteren. Onze landgenoot wurmde zich als een slang langs tegenstanders, draaide een aantal keer elegant weg en was vaak enkel door overtredingen of rugbytackles van de bal te zetten. Dembélé is een handvol voor verdedigers, wegens balvast, goed in de lucht en constant in beweging. Gisteren bekroonde hij een sterke wedstrijd met een doelpunt. Zijn eerste sinds 29 december 2013. Mignolet wuifde terecht om voorafgaand buitenspel van Harry Kane, maar dat maakte Dembélé's rekening niet. Bekijk de rugbytackle van Sakho op Dembélé hier.

3
REUTERS
3
AP

Lees meer