3
BELGA

Nys dient "gedegouteerde" Liboton van (gevat) antwoord

Sven Nys heeft met een gevatte tweet gereageerd op de heisa die Roland Liboton heeft ontketend. De tienvoudige Belgische kampioen, eentje meer dan Nys, had in Het Nieuwsblad zijn afkeer laten blijken over de prestaties van de Belgen op het WK in Tabor. "Roland is duidelijk met een kater teruggekomen van het WK. Goed herstellen zou ik zeggen. Zaterdag verwachten ze jou in Lille als vip", reageerde Nys.

Een steek naar Liboton die zich in Het Nieuwsblad niet bepaald lovend had uitgelaten over het kruim van de Belgische veldrittop. Hij "was een bol frustratie" na wat hij allemaal had gezien in Tabor. "We hebben ongelofelijke talenten. Maar we hebben het verknoeid. Allemaal hebben ze geblunderd", doelde Liboton op de foute fietskeuze van Wout van Aert en de verkeerde bandenkeuze van Eli Iserbyt.

Het toppunt van zijn frustratie moest dan nog komen: het discotheekbezoek van enkele renners na afloop van het WK. "Ik noem geen namen, maar het waren profs. Geen platte prijs hadden ze gereden. Allemaal gefaald. En dan staan ze daar te dansen in hun bloot bovenlijf, precies vrouwen rond een paal. Degoutant gewoon. Als wij een WK niet wonnen, zaten we te wenen op onze kamer." Om af te sluiten met: "Waarom doen wij de moeite om te gaan kijken? Ze zijn het gewoon niet waard."

3
PHOTO_NEWS
3
BELGA

Lees meer