kos

Snowboardlegende verrast meisje door als date op haar 'prom' te verschijnen

De legendarische status die snowboarder Shaun White in de States geniet, is het voorbije weekend nog wat aangedikt. De 27-jarige White, die omwille van zijn korte gestalte en rode haarkleur ook 'The Flying Tomato' genoemd wordt (of, nog mooier, door zijn Italiaanse fans 'Il pomodore volante'), ging geheel onverwacht in op de vraag van een laatstejaars studente om haar date te zijn op het traditionele galabal. Carly Monzo had weliswaar de nodige moeite gedaan om White te overtuigen. Met behulp van een vier minuten durend filmpje gemaakt met de GoPro-camera, niet toevallig een van de sponsors van 'The Flying Tomato', vroeg ze White mee te gaan als haar date.

De insteek daarachter was dat de snow- en skateboarder wegens professionele verplichtingen als tiener zelf niet aanwezig kon zijn op zijn eigen 'prom'. De video werd door Monzo en haar vriendinnen gretig gedeeld op sociale media en getweet naar White, maar die liet niets van zich horen. Al zat daar een reden achter: de Olympiër, die in Sochi verrassend naast een medaille greep, besloot immers om met zijn band 'Bad Things' voor een verrassingsact te zorgen op het bal van de Mount St. Joseph school in Pennsylvania. Afgelopen vrijdag was dan de grote dag, toen Carly onverwacht het podium werd opgeroepen en daar plots tussen White en zijn band stond. Waarna ze zich meteen tussen het muziek- en feestgeweld begaf.

"Ik waande me even in een droom en stond perplex. Ik wist niet eens wat te zeggen", aldus Carly in 'The Times Herald'. Hopelijk was ook de date waarmee Carly aanvankelijk naar het bal ging, nog een gelukkige jongen.

Lees meer