3 Links de foto van de camerabeelden, rechts een foto van Ngapeth in de gevangenis.
Rv Links de foto van de camerabeelden, rechts een foto van Ngapeth in de gevangenis.

Topvolleyballer verkoopt vrouw tik tegen het achterste en denkt daarmee weg te kunnen komen. Niet, dus

Earvin Ngapeth heeft (nog maar eens) in negatieve zin van zich doen spreken. De 28-jarige topvolleyballer van Zenit Kazan verkocht vorig weekend op een feestje een wildvreemde vrouw een tik tegen haar achterste. Vervolgens deed hij alsof hij van niks wist, maar hij werd uiteindelijk opgepakt en miste zo ei zo na de - verloren - Champions League-confrontatie tegen Maaseik. En de zaak zal ongetwijfeld nog een vervelend staartje krijgen voor de Fransman.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Afgelopen woensdag pakte Maaseik in de Champions League volleybal uit met een stunt van formaat. Zenit Kazan, de Russen die in de laatste vijf jaar liefst vier keer de oppergaai wegkaapten op het kampioenenbal, werd in vijf sets over de knie gelegd. Kazan meldde zich overigens mét zijn krachtpatser Ngapeth. Maar evident was dat allerminst.

De Franse international, die aanzien wordt als een van de beste volleyballers ter wereld, hielp zijn team vorig weekend in Brazilië nog aan de derde plaats op het WK voor clubs. Die bronzen plak moest natuurlijk gevierd worden, maar in het feestgedruis ging Ngapeth zwaar over de schreef. Op bovenstaande beelden is te zien hoe hij in een plaatselijke kroeg een vrouw een stevige tik op de billen verkoopt en vervolgens een stap terug zet om te doen alsof zijn neus bloedt. Een vriend van de dame ging meteen verhaal halen, maar omdat enkele ploegmaats van Ngapeth tussenbeide kwamen, kwam de man aanvankelijk van een kale reis terug. Maar camerabeelden hadden de feiten natuurlijk wel geregistreerd…

Het incident werd gemeld en Ngapeth werd, zoals in de video hierboven te zien, opgepakt. In Brazilië kan je voor dergelijke feiten tot vijf jaar cel krijgen. Het 29-jarige slachtoffer diende klacht in, maar na verhoor, een nachtje cel en een borgsom van 14.500 euro mocht de Fransman voorlopig beschikken. Volgens Ngapeth gaat het allemaal om een misverstand: hij zou de vrouw gehouden hebben voor iemand die hij kende, zo klinkt het bij zijn advocaat in een verklaring. Hij zou ook zijn verontschuldigingen hebben aangeboden, maar daarmee was de kous niet af voor de vrouw. De zaak krijgt dus nog een staartje. 

3
Dick Demey

Ngapeth strandde uiteindelijk dinsdag - een dag na zijn ploegmaats - in Maaseik. Berispt en vermoeid startte hij op de bank, maar ook als invaller kon hij zijn team met zijn snoeiharde slagen niet aan de zege helpen.

Geen onbeschreven blad

‘t Is overigens niet voor het eerst dat Ngapeth negatief in het nieuws komt. Op het WK 2010 werd hij uit de Franse ploeg gezet na wangedrag kort voor de beslissende wedstrijd tegen Italië, in december 2014 werd hij veroordeeld tot drie maanden cel nadat hij in een discotheek in Madrid op de vuist was gegaan en ook in 2015 was het bonje. Toen werd hij gearresteerd omdat hij, toen hij de hogesnelheidstrein van Parijs naar Bordeaux nam, een conducteur een gekloven wenkbrauw had bezorgd. Geen onbeschreven blad dus, die Earvin Ngapeth.

3 Ngapeth, centraal met nummer 9, tussen zijn ploegmaats voor de match tegen Maaseik.
CEV Ngapeth, centraal met nummer 9, tussen zijn ploegmaats voor de match tegen Maaseik.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lieve Geyter

    4 jaar cel was beter geweest, dat soort leert het anders niet af! Je blijft met je fikken van andermans lichaam dat kan toch niet moeilijk zijn!

  • Dirk Daems

    tja degenen die dat hier goedkeuren daar heb ik dan toch ook vragen bij... natuurlijk moeten we iets kunnen verdragen maar van andermans lichaam blijf je af en zo simpel is dat, dat schijnt men respect te noemen, iets wat velen precies hier en elders niet meer kennen...nooit begrepen waarom er persé mannen moeten zijn die hun poten niet kunnen thuishouden

Lees meer