Van Buyten trakteert Guardiola op bierdouche

Bij een titel van Bayern München mogen de traditionele bierdouches uiteraard niet ontbreken. Daniel Van Buyten deelde die mening gisteren ook. De Rode Duivel mocht voor de laatste wedstrijd tegen Stuttgart nog een keer starten en bedankte zijn trainer Pep Guardiola daarvoor door hem na de 1-0 zege te overgieten met wat bier.

Het hoort er allemaal bij in München net als de balkonscène in de stad. De Spaanse T1 nam er de microfoon en sprak er de volgende woorden: "Ich bin ein Münchenaar". Daarmee verwijst Guardiola naar de fameuze uitspraak van de gewezen Amerikaanse president John F. Kennedy die in 1963 verkondigde een "Berliner" te zijn. Zo liet hij weten dat de Verenigde Staten West-Berlijn steunde.

Guardiola wilde nog iets meer woorden kwijt, maar Franck Ribéry had ondertussen zijn lolbroek aangetrokken en onderbrak hem met een tweede microfoon door de voornaam van zijn coach meermaals te scanderen. Gelukkig voor de Fransman zit het seizoen erop zodat hij voor deze frats niet op de bank kan belanden.

2
getty
2
reuters

Lees meer