Nick Kyrgios was opnieuw in z'n nopjes
TennisTV Nick Kyrgios was opnieuw in z'n nopjes

VIDEO. Eén slag: meer had Kyrgios niet nodig om fans duidelijk te maken dat het ‘zo’n dag’ werd

Belastingen, de dood en Nick Kyrgios die fratsen uithaalt op het tennisveld. Er zijn nog zekerheden. De Australische tennisser pakte vandaag in Rome tijdens zijn eersterondematch tegen Daniil Medvedev opnieuw uit met een onderhandse service... bij het allereerste punt van de partij. 

Een gewaagde zet, maar hij was wel succesvol. Kyrgios won het eerste punt en stoomde ook door naar 6-3-setwinst. De fans werden voorts ook getrakteerd op verschillende knotsgekke rally’s, Kyrgios mepte een bal met opzet het stadion uit en hij keerde tijdens een balwisseling doodleuk zijn rug richting Medvedev. Om maar te zeggen: het was weer ‘zo’n dag’. De 23-jarige Medvedev won set twee, maar de beslissende set ging daarna toch naar Kyrgios. In de tweede ronde treft hij de 20-jarige Noor Casper Ruud.

Zverev verontschuldigt zich bij jonge toeschouwer

Ook tijdens de dubbelpartij van Alexander Zverev kwam het tot een opvallend moment in Rome. Het Duitse toptalent speelde er gisteren aan de zijde van zijn oudere broer Mischa (samen verloren ze in twee sets tegen het duo Raven Klaasen-Michael Venus), maar in de eerste set liep het even mis bij een smash. De jongste Zverev mepte de bal zo hard dat hij in het publiek belandde, op een jong meisje. Zverev excuseerde zich onmiddellijk en schonk het kind later een haarband, die hij zelf om haar hoofd bond. Knap gebaar van de Duitser, die in het enkelspel vandaag verrassend onderuit ging tegen Matteo Berrettini.

Zverev beleeft moeilijke weken. Op de graveltoernooien van Madrid en München strandde de 22-jarige Duitser in de kwartfinales. In Monte Carlo, Barcelona en Marrakesh ging hij nog eerder onderuit. Berrettini is de nummer 33 van de wereld. De Italiaan had een wildcard gekregen voor het toernooi in Rome. In beide sets brak hij twee keer de opslag van Zverev en daarmee nam hij revanche voor de uitschakeling door de Duitser een jaar eerder in Rome in dezelfde ronde.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fritz Shmidt

    Eindelijk iemand die de sport wat minder suf en stijf maakt.

  • gert Peeters

    Moest gewoon levenslang geschorst worden ,vreselijk onsportief en arrogant kereltje !!!

Lees meer