2
Twitter Scottish Mags

VIDEO: Wie niet waagt, niet wint: meest sluwe inworp komt zonder twijfel uit Engeland

Geen spectaculaire omhaal of scheidsrechterlijke flater, wel deze bizarre en vooral geslepen inworp is hét gespreksonderwerp in de Engelse Championship. Auteur: Reading-speler Chris Gunter. 

Bij winst kon Cardiff City zich verzekeren van rechtstreekse promotie naar de Premier League. Tegenstander Reading bengelt in de onderste regionen van de Engelse tweede klasse, dus de match leek op voorhand wel een makkelijke klus voor de ploeg van Vincent Tan, die ook eigenaar is van KV Kortrijk. 

Dat was echter buiten ene Chris Gunter gerekend, die alle truken van de foor bovenhaalde om de Welshmannen een hak te zetten. Bij een inworp wandelde de 28-jarige rechtsachter immers niet naar de zijlijn maar koos hij ervoor om doodleuk aan 'de schaduwlijn' in te gooien. Ofwel: een meter of vijf binnen het speelveld. Vreemd genoeg had niemand het lepe kunstje van Gunter in de smiezen. De scheidsrechter liet doorspelen en ook de spelers van Cardiff maakten geen misbaar. De meest bizarre inworp ooit, toch? 

Hoewel Cardiff niet verder dan een 0-0-gelijkspel kwam spelen ze volgend seizoen toch op het hoogste voetbaltoneel. Grote concurrent Fulham met Denis Odoi ging op het veld van Birmingham namelijk pijnlijk onderuit en moeten nu rekenen op barrages om zich alsnog in de Premier League te nestelen. 

2
Photo News

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mark Marken

    Ingooi is correct, hij staat op de zijlijn. De witte lijn die je ziet is de bovenkant van de boarding.

  • jozef van riel

    Eric. Ik zou eerder zeggen de linesman. Die staat toch op de zijlijn en zou dit zeker moeten gezien hebben!

Lees meer