4
getty/instagram josemari8523

Wat tengere Spaanse ex-international en gewezen spits van AC Milan maakt een opvallende carrièreswitch

Velen blijven ook na hun carrière actief in een andere functie in het voetbal, maar niet deze nu 39-jarige Spanjaard. Hij ging van voetballer naar bodybuilder. Maak plaats Cristiano Ronaldo, hier is José Mari.

Zijn carrière was mooi geweest: Sevilla, Atlético, AC Milan, Villarreal, Betis. Vier A-caps met Spanje, waarmee hij op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney zilver pakte. In 2013 hing José Mari de schoenen aan de haak. Geen absolute topspits, wel eentje voor in de categorie daar net onder. Daarvoor miste hij onder andere wat body. Wát een verschil vijf jaar later: tegenwoordig brengt de 39-jarige Andaloesiër veel tijd in de fitness door en gaat hij als ware bodybuilder met een sixpack door het leven waar zelfs Arnold Schwarzenegger jaloers op zou zijn. En dan hebben we het nog niet over zijn quadriceps, die rustig kunnen wedijveren met die van Ronaldo. Die laatste maakte vorige week nog furore met een door Raphaël Varane geposte foto de sociale media, waarop zijn indrukwekkende dijspieren met de aandacht gingen lopen. (zie foto onderaan). 

Ya está bien por hoy...😰😰😰 #legs #training #fitness #healthylifestyle #fit #mylife #happy #gym #mañanamas

Een foto die is geplaatst door null (@josemari8523) op

4 José Mari in het shirt van de rossoneri.
Getty Images José Mari in het shirt van de rossoneri.
4
instagram indio2314

💪🏽✨ #HalaMadrid

Een foto die is geplaatst door null (@raphaelvarane) op

4
afp

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer