Wereldrecord in het tennis zorgt voor hilarische taferelen, maar hoe is zoiets nu kunnen gebeuren?

6-0 en 6-0 verliezen, tot daar aan toe. Maar ook nog eens geen enkel punt (0 op 48) scoren, dat is een wereldrecord. Die twijfelachtige eer was weggelegd voor de Oekraïner Artem Bahmet (27) in het ITF-toernooi van Doha - een met 15.000 dollar gedoteerd toernooi. Het zorgde voor hilarische taferelen, maar hoe is zoiets in godsnaam mogelijk?

Wat Bahmet bezielde om deel te nemen aan het kwalificatietoernooi is niet duidelijk. Het zou kunnen dat de man voor het plezier meedeed en zo een vrij plaatsje in de kwalificaties opvulde. Volgens kwatongen zouden opscheppende Russen ook geld op zijn match hebben ingezet en er zo een flinke duit aan hebbben overgehouden. 

Gail Falkenberg

Dat er in kwalificatietoernooien wel eens vaker vreemde dingen gebeuren is een understatement. Zo won Gail Falkenberg in 2016 een kwalificatiewedstrijd op een tennistoernooi in Alabama. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de dame 69 jaar was. Haar tegenstandster, Rosalyn Small, was er 22... In de volgende ronde ging Falkenberg vervolgens roemloos onderuit. In 36 minuten verloor ze met twee keer 6-0, en wist ze amper twaalf punten te halen over de hele wedstrijd. 

Het zal Krittin Koaykul (24), de Thaise opponent van Bahmet, worst wezen. Koaykul, nochtans ook geen hoogvlieger want 1369ste op de ATP-ranglijst, heeft zijn Golden Match (6-0, 6-0 en geen enkel punt tegen) en de bijhorende publiciteit van een wereldrecord beet. 

Bahmet ging pijnlijk onderuit.
Twitter @FFLose Bahmet ging pijnlijk onderuit.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Thys

    zoals steeds is deelnemen belangrijker dan winnen

Lees meer