5 Lukaku viert zijn goal tegen Ajax.
BELGA Lukaku viert zijn goal tegen Ajax.

Exclusief voor abonnees

10 jaar geleden klopte Anderlecht Ajax, nu kan verschil niet pijnlijker zijn. Maar hoe kómt dat?

Er was een tijd dat... Anderlecht ging ­winnen in Ajax (1-3). 17 december 2009. Met Lukaku in een glansrol. Tien jaar ­later kan het verschil tussen de Nederlandse en de Belgische ­recordkampioen niet schrijnender zijn. De ene in de halve finales van de Champions League, de andere straks allicht niet eens in de voorrondes van de Europa League. Auwch.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Karel Dierckx

    Anderlecht is een jaar of vier terug bij scouting meer en meer op zoek gegaan naar spelers om winst op te maken bij doorverkoop, bij voorkeur richting Premier League want daar werden de grote transfersommen betaald. Groot en sterk eerst, verfijnd spel was minder belangrijk. Financiële winst boven sportieve. Daar is het misgegaan. Bouwen aan een spelersportefeuille in plaats van aan een team met toekomst.

  • Tim De Duwer

    Ajax en anderlecht met elkaar vergelijken is een schande. Net als het verschil tussen belgiesch voetbal en het Nederlands voetbal.

Lees meer