2
getty

Aangeslagen Löw: "Rivaliteit met Nederland op achtergrond"

Voor de Duitse bondscoach Joachim Löw speelt de sportieve rivaliteit met Nederland in het oefenduel van morgen in Hannover een ondergeschikte rol. "Als we het spel zo benaderen, hebben we ongeacht de uitslag gewonnen'', zei hij nog altijd aangeslagen.

Löw speelde vrijdagavond in Parijs, terwijl de stad werd getroffen door terreuraanslagen. Ook het stadion waar het oefenduel met Frankrijk werd gespeeld was doelwit van zelfmoordterroristen. "De ochtend daarna had ik het gevoel dat de wedstrijd (tegen Nederland) niet door kon gaan'', bekende de bondscoach van de regerend wereldkampioen.

Gisteren bedacht hij zich na een gesprek met het team. "Toen was duidelijk dat we wel moesten spelen. Duidelijk is dat onze gedachten morgen bij de familie en vrienden van de slachtoffers zijn. We zullen ieder moment van de wedstrijd met hen meeleven en treuren.''

Zorgen maakt de coach zich 'op dit moment' niet, al zijn de veiligheidsmaatregelen bij het spelershotel bijvoorbeeld wel opgeschroefd. Agenten met honden speuren naar mogelijk onraad, iedereen wordt op afstand gehouden.

2
afp

Lees meer