2 Fans van de Rode Duivels tijdens een kwalificatiewedstrijd tegen Schotland in Brussel.
Photo News Fans van de Rode Duivels tijdens een kwalificatiewedstrijd tegen Schotland in Brussel.

Adidas-topman: “Te veel voetbal is te veel van het goede”

Kan er ooit te veel voetbal zijn? Jazeker, zegt de grote baas van het sportmerk Adidas. Topman Kasper Rørsted (57) van de Duitse sportartikelenfirma waarschuwt in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag clubs en bonden dat ze het risico lopen fans van zich te vervreemden als er te veel voetbal te zien is. 

Rørsted doet ook een beroep op tv-zenders om andere sporten te laten zien in plaats van voetbal uit tweede of derde divisies.

De Deense ceo van Adidas zegt in de krant dat het risico bestaat dat fans zich gaan vervelen als het voetbalaanbod te groot is. Zo zegt hij zelf een enthousiast voetbalfan te zijn, maar vorige maand de finale van de nieuwe Nations League tussen Nederland en Portugal te hebben laten schieten. 

“Ik ben een voetbalfan, maar na een lang seizoen kom je op een punt dat je even pauze wilt’’, zegt Rørsted. “Het zou beter zijn voor de sport als er meer handbal, biatlon en tennis op tv zou worden uitgezonden’’, aldus de baas van een van de belangrijkste sponsors van toonaangevende clubs en spelers in het internationale voetbal.

lees verder onder de foto:

2 Adidas-ceo Kasper Rorsted.
REUTERS Adidas-ceo Kasper Rorsted.

“Bundesliga wordt zwakker”

Rørsted waarschuwt ook voor verzwakking van het Duitse voetbal. Hij bekritiseert met name de zogenoemde 50+1 regel, die bepaalt dat clubs in meerderheid eigendom moeten zijn van de leden. Daardoor kunnen de clubs niet het benodigde geld binnenhalen van externe financiers om gelijke tred te houden met andere competities. 

“Bayern München heeft daardoor te lijden door een zwakkere Bundesliga”, zegt de Deen, die daaraan toevoegt dat Duitse clubs in het recente verleden minder goed presteren tegen buitenlandse clubs. Volgens Rørsted kan die ontwikkeling worden gekeerd door de regel af te schaffen en zo meerderheidsaandelen in Duitse clubs van externe investeerders mogelijk te maken.

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Domien Deschutter

    Saai Belgisch 1e klasse voetbal + trage berechting van omkoopschandalen , prestige nations league, Wk vrouwen, u17 en u19 kampioenschappen...het is veel te veel, weinig aantrekkelijk, en hierdoor ook te lang wachten op transfers . Maar ook al laatste WK bleef ik op mijn honger zitten ondanks prestaties van Belgen. Champions league was top. Maar ook kampioenschap basketbal, wielrennen, en atletiek kunnen mij niet bekoren... algemene overload aan sport in de zomer

  • Joris De Ridder

    Jef, dat kan je allemaal op Eurosport bekijken.

Lees meer