4 De AZ-spelers vieren op z'n Lamkel Zés in de kleedkamer.
Instagram Yukinari Sugawara. De AZ-spelers vieren op z'n Lamkel Zés in de kleedkamer.

AZ-spelers steken de draak met Didier Lamkel Zé, de Ikea-kast van Antwerp

Didier Lamkel Zé is als een Ikea-kast. Op het eerste gezicht geen ramp dat die wat vijzen mist. Maar de kans dat de boel instort, is reëel.

Zijn eerste balcontact: een bal zo'n dertig meter de lucht in trappen. Zijn eerste actie: vier verdedigers in de wind zetten, om vervolgens weg te schuiven en de bal te verliezen. Hij jende zijn tegenstander. Ging drie keer liggen alsof hij geraakt was door een baseballknuppel, terwijl hij net degene was die de fout had gemaakt.

Didier Lamkel Zé is een circus op voetbalnoppen. Onberekenbaar. Knotsgek. Het soort speler waarvoor een supporter naar het stadion komt. Het type voetballer waar een trainer het op z'n heupen van krijgt. Het is heus geen toeval dat Bölöni de flankaanvaller tijdens de voorbereiding naar de B-kern verbande. Of dat Jelle Van Damme afgelopen seizoen er slaande ruzie mee kreeg op training.

Lamkel Zé is een ongeleid projectiel. Maar louter voetbaltechnisch is het zonder de minste twijfel de Antwerpspeler met het grootste potentieel. Pijlsnel. Een enorme conditie. Een passeerbeweging en creativiteit. Álles heeft Lamkel Zé. Als er iemand van deze kern ooit de Europese subtop kan halen, dan wel hij. Op voorwaarde dat het kopje ooit eens de knop kan omdraaien.

Natúúrlijk was het Lamkel Zé die twintig minuten voor tijd de 1-0 maakte. Op de counter, met de kop, na een sprint van zeventig meter. Knap afgemaakt, knappe goal - de goal van de kwalificatie, leek het. Maar evengoed was het typerend dat de Kameroener zo wild werd van zichzelf, dat hij door zijn doelpuntenviering een tweede gele kaart kreeg. Antwerp met z'n negenen. Daarná nog protesteerde de Kameroener door op de middencirkel z'n shirt uit te trekken en ostentatief aan de spionkop te tonen.

Fantastische voetballer, Lamkel Zé. Topattractie. Alleen jammer van die vijzen. 

4
BELGA
4
BELGA
4
BELGA

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric debanne

    Niet moeilijk dat AZ lacht met antwerp ... Met die dwaze speler lamzak ze ...serieus problemen in zijn bovenkamer die gast ... En Mbokani met zijn ervaring ook heel belachelijk ...! Spijtig voor de andere 9 die hun best deden helaas ...!

  • Daniel Arnoys

    @Alex Van Steenpaal. Antwerp weggetikt door AZ??? Halo, zelfs tegen 10 man hebben ze met alle moeite kunnen scoren na eerst nog op een magistrale counter te zijn gelopen. Pas als die debiele Lamkel Zé na eerst een prachtig doelpunt te hebben gemaakt, het nodig vond om de aap te gaan uithangen en Antwerp met 9 man kwam te staan werden ze weggespeeld door AZ. Een beetje fanatiek mag maar niet overdrijven hé. PS, geen Antwerp maar een Club Brugge supporter.

Lees meer