Links: een willekeurig actiebeeld uit de match KV Mechelen - Waasland-Beveren. Rechts: Dejan Veljkovic.
Belga Links: een willekeurig actiebeeld uit de match KV Mechelen - Waasland-Beveren. Rechts: Dejan Veljkovic.

100 uur verhoord, maar Veljkovic moet nóg praten

Voor de speurders die de wantoestanden in het Belgische voetbal onderzoeken, heeft Dejan Veljkovic (48) nog niet genoeg 'geklikt'. De spelersmakelaar moet volgende week verplicht meer uitleg komen geven over de geldstromen in het wereldje.

Als spijtoptant van het gerecht sleet Veljkovic eind vorig jaar al twaalf dagen bij zijn ondervragers, alles samen net geen 100 uur. Volgens gerechtelijke bronnen zitten er hier en daar nog gaten in zijn verhaal. Daarom vordert het gerecht de hoofdverdachte opnieuw op. "Volgende week moet meneer Veljkovic zich inderdaad opnieuw beschikbaar houden voor ondervraging", bevestigt zijn advocaat Kris Luyckx, die zegt niet te weten waarom. "Mogelijk hebben ze een round-up gemaakt en verlangen ze nog enkele verduidelijkingen."

Veljkovic is met het gerecht overeengekomen om élk professioneel contact uit zijn jarenlange carrière als makelaar uit de doeken te doen. Hij zou ook zowel zijn witte als zijn zwarte boekhouding van a tot z op tafel gelegd hebben. In één klap zou hij anderen verklikt hebben - ook coaches en voetballers.

Het gerecht zal de genoemde betrokkenen vermoedelijk pas confronteren met de verklaringen van Veljkovic als die helemaal is uitgepraat. In ruil voor zijn biecht heeft het federaal parket op papier gezet dat het op een proces maximaal vijf jaar cel met uitstel zal vragen voor Veljkovic. Dan moet hij geen dag meer de cel in. Eén van de voorwaarden van de deal is dat hij "alles, maar dan ook werkelijk alles" vertelt. (BJM)

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Shakira moessa

    Dit is een opgezet spelletje van de 'voetbal maffia' . Om de organisatie en de betrokken partijen op die manier zo weinig mogelijk schade te berokkenen. Denk niet dat je jezelf in die situatie opgeeft als spijtoptant.

  • Peeters Freddy

    Is het al 1 april. De storm zal wel gaan liggen en als ze een ploeg willen straffen dan zal het een klein ploegske zijn.

Lees meer