3 Peter Maes toen hij begin dit seizoen nog trainer was van Lokeren.
Photo News Peter Maes toen hij begin dit seizoen nog trainer was van Lokeren.

16 mensen verhoord in fraudedossier Belgisch voetbal na verklaringen Veljkovic, Maes bracht nacht in cel door

‘Operatie Propere Handen’ zit opnieuw in stroomversnelling. Gisteren en vandaag zijn er 16 mensen verhoord, meer bepaald in het onderzoek naar fraude en zwart geld in het Belgische voetbal. Dat meldt het Federaal Parket.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Onder de verhoorden bevond zich gewezen trainer Peter Maes en zijn vriendin. Maes bracht de nacht door in de cel en is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Maes bracht eind oktober al twee nachten door in een politiecel. Of hij ook geld verdiende bij de transfers van spelers, is niet geweten. Maes blijft officieel in verdenking gesteld van witwaspraktijken en corruptie. 

De verhoren zijn het resultaat van de verklaring van spijtoptant Dejan Veljkovic. Alle verhoorden zouden banden hebben met Maes, Veljkovic, of met de ex-clubs van Maes: Lokeren en Genk. Clubs die mogelijk betrokken zijn bij een zwartgeldcircuit in het Belgische voetbal. Voor competitieleider Genk, in de laatste rechte lijn richting play-off 1, opnieuw nieuws dat het kan missen als kiespijn. Sinds anderhalve week dreigt het ook draaischijf Pozuelo kwijt te raken.

3 Spijtoptant Dejan Veljkovic.
Photo News Spijtoptant Dejan Veljkovic.

“Deze tussenkomst heeft betrekking op het financiële luik van het onderzoek”, aldus het Federaal Parket in een persbericht. “Het gaat er om het traject te bepalen van relatief grote geldbedragen die mogelijk door P.M. als verdoken commissie ontvangen zijn.” De nieuwe verhoren zouden dus niet in verband zijn met het luik rond matchfixing uit het onderzoek. 

Dinsdagochtend werden drie huiszoekingen uitgevoerd in Vlaanderen (twee in Lommel en één in Duffel). In tegenstelling tot zijn vriendin bracht Peter Maes weer een nacht in de cel door. De speurders riepen dinsdag acht personen op voor verhoor. Woensdagochtend werden nog zes personen voor verhoor opgeroepen. Meer informatie gaf het Parket niet.

3
BELGA

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric debanne

    Mars zijn carrière is nu definitief gedaan zeker weten Wie kan die man nog vertrouwen ??? Geldig voor andere ook nog ...

  • rik cappelle

    Ze gaan die omwisselen Norbert met uw ploegske voor jullie verkregen VAR punten . Rest dan nog enkel die 6 VAR punten die ons ontstolen werden die wij voor goed kwijt zijn. Als jullie dan nog jullie miljoenen euro's schulden betalen staat iedereen weer effen. Mooi toch.

Lees meer