5
Jan De Meuleneir/Photo News

Exclusief voor abonnees

De wondere wereld van Elisha Owusu, dé revelatie van AA Gent: “En of mijn leven veranderd is. Ik heb nu een écht huis”

Twee maanden had Elisha Owusu (21) nodig om de harten van de fans van AA Gent te veroveren. Gekomen als een nobele onbekende, maar nu al een revelatie. Vanavond wil hij zich tonen aan héél Frankrijk, maar vooraf gunde hij ons al een blik in zijn wondere wereld.

Het moet een plezier zijn om momenteel op het middenveld van AA Gent te spelen. Zoveel beweging, zoveel ­creativiteit.

“Het is fantastisch om met jongens als ­Vadis (Odjidja, red.) en Sven (Kums, red.) te spelen. Ook David is voortdurend in ­beweging. In balbezit heb ik altijd veel oplossingen. Ik ben zelf iemand die graag de bal heeft. Als de anderen dat ook ­hebben, begrijp je mekaar. Er zit veel intelligentie in ons spel. Dat is magnifiek.”

Aanvankelijk vond Jess Thorup dat je voor een ‘zes’ iets te veel risico’s nam.

(grijnst) “Ik dribbel zo graag, ik wil mijn tegenstanders tonen dat ik ze in de wind kan zetten. Het zit in mijn spel om risico’s te nemen. Soms levert dat ook heel mooie dingen op. Ik begrijp dat ik goed moet ­weten wanneer ik dat doe. Ik herbekijk mijn matchen om te zien wat ik beter kan of moét doen. Maar voetbal blijft voor mij in de eerste plaats een spel, waarin je je moet amuseren.”

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik cappelle

    Samen met Simon Deli misschien wel de beste transfer dit seizoen onder de Belgische eersteklassers.

Lees meer