nabeschouwing
GNT
GNT
1
0
STA
STA

HERBELEEF hoe AA Gent het na intense match van Standard haalde

  • Ref: Smet
  • Stadion: Ghelamco Arena
  • AA Gent stuit opmars Standard en mag weer naar boven kijken
  • Rouches verkwanselden tal van kansen op gelijkmaker

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop. AA Gent boekt zijn vierde competitiezege en mag stilaan weer dromen van play-off 1. Standard maakte zeker aanspraak op een punt, maar was onmondig in de zone van de waarheid.

other

We krijgen vijf minuten toegevoegde speeltijd

substitution

Spelerswissel

Farouk Miya komt in de plaats van Uche Agbo

other

De tijd dringt voor Standard
Het is nu echt wel moneytime voor Standard, dat lijkt af te stevenen op een vierde uitnederlaag. Het virtuele uitrapport van de Rouches: 6 op 24.

yellow_card

Gele kaart voor Kostas Laifis

Gele kaart Kostas Laifis

substitution

Samuel Kalu vervangen door Thomas Foket

Thomas Foket komt in de plaats van Samuel Kalu
Klaterend applaus wanneer Foket zijn intrede maakt in de Ghelamco Arena. Kalu, die er een meer dan degelijke partij opzitten heeft, mag gaan rusten.

substitution

Luis Pedro Cavanda vervangen door Collins Fai

Collins Fai komt in de plaats van Luis Pedro Cavanda

other

Counter AA Gent
De ruimtes achterin worden groter bij Standard en daar profiteert AA Gent ei zo na van. Milicevic stuit na een tegenaanval vanuit een scherpe hoek op Ochoa.

belga
substitution

Edmilson Junior Paulo da Silva vervangen door Renaud Emond

Renaud Emond komt in de plaats van Edmilson Junior

substitution

Yuya Kubo vervangen door Danijel Milicevic

Danijel Milicevic komt in de plaats van Yuya Kubo

substitution

Roman Jaremtsjoek vervangen door Mamadou Sylla Diallo

Mamadou Sylla komt in de plaats van Roman Yaremchuk

other

Schicht Mpoku
De Rouches voeren de forcing en nu is Mpoku dicht bij de 1-1. Zijn loeier zoeft maar rakelings over de dwarsligger. Nagelbijten in de Ghelamco Arena.

other

Standard komt
Het wordt nog bibberen het laatste kwartier voor de thuisaanhang. AA Gent kan het leer amper nog in eigen rangen houden en Standard trekt de kaart van de aanval.

photo_news
yellow_card

Gele kaart voor Brecht Dejaegere

Gele kaart Brecht Dejaegere

other

Wat een kans!
Een héérlijk uitgesponnen aanval van Standard had altijd voor de gelijkmaker moeten zorgen, maar Carlinhos beslist daar anders over. De Braziliaan krijgt de 1-1 op een dienblad aangeboden door Mpoku, maar trapt in het zijnet.

other

Houdt AA Gent stand?
Het ziet er steeds meer naar uit dat Standard zich ook na dit weekend niet in de top zes kan nestelen. De Rouches hebben nog ruim een kwart wedstrijd om een vijfde competitienederlaag te vermijden.

yellow_card

Gele kaart voor Luis Pedro Cavanda

Gele kaart Luis Pedro Cavanda
De rechtsback is de tweede die op de bon gaat na een schwalbe.

other

Daar is AA Gent opnieuw
De aanvalsgolven volgen mekaar in sneltempo op. Kalu vindt maatje Kubo voor doel, maar de Japanner besluit over.

belga
other

Bijna 1-1!
Het gaat nu goed heen en weer en plots is Standard dicht bij de gelijkmaker. Een afvallende bal valt pardoes voor de voeten van Mpoku, maar het leer wordt nog voor de lijn ontzet. AA Gent ontsnapt.

other

Gent ruikt bloed
Standard is van slag en de thuisploeg ruikt bloed. Een individuele actie van Kubo wordt gestuit, in de herneming trapt Dejaegere naast.

belga
yellow_card

Gele kaart voor Roman Jaremtsjoek

Gele kaart Roman Yaremchuk

goal

Doelpunt Roman Jaremtsjoek

GOAL! Doelpunt Roman Yaremchuk: 1-0
Dejaegere loodst Machado de diepte in en de Colombiaan heeft een gemeten voorzet in huis. Yaremchuk heeft zijn eerste competitietreffer aan de tweede paal maar voor het binnenkoppen. Knappe goal!

other

47' Schotje Carlinhos
Carlinhos versnelt en viseert de verste paal. Zijn schot vormt geen bedreiging voor Kalinic en dwarrelt naast.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

other

We krijgen één minuut toegevoegde speeltijd

other

Valt er nog appel uit de kast voor de rust?
Nog zo'n vijf minuten tot het rustsignaal en écht verwend zijn de fans in de Ghelamco Arena nog niet. Gent illustreert andermaal waarom het dit seizoen zo moeilijk tot scoren komt.

other

Stevige knal Marin, Kalinic redt
AA Gent kruipt achteruit en Standard begint beter en beter te voetballen. Nu waagt Marin zijn kans vanop afstand. Kalinic brengt met een katachtige sprong redding.

other

Laifis met omhaal
Daar is Standard al opnieuw. Op een hoekschop probeert Laifis het met een spectaculaire omhaal, maar Kalinic gaat goed plat.

photo_news
other

Prima save Kalinic
Eindelijk moet Kalinic zijn handschoenen vuil maken. De doelman heeft een prima reflex in huis op de kopbal van Sá. Dichter zijn de Rouches nog niet bij een doelpunt geweest.

other

Gentse storm gaan liggen
Het tempo zakt stilaan. AA Gent toont veel goede wil en heeft veruit het meeste balbezit, maar in de zone van de waarheid loopt het te vaak spaak.

other

Ochoa alert op knal Kalu
Standard probeert het evenwicht de jongste minuten te herstellen, maar het is AA Gent dat opnieuw voor doelgevaar zorgt. Ochoa is bij de pinken op een knal van Kalu en tikt het leer over. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.

belga
other

Pegel Carlinhos
Het eerste wapenfeit aan de kant van de Rouches is een feit. Carlinhos ziet zijn loeier van afstand echter ruim over belanden. Meer heeft Standard voorlopig niet te bieden op aanvallend gebied.

other

Flits Dejaegere
Na een technisch hoogstandje van Dejaegere besluit de middenvelder vanuit de draai maar net naast. Verdienstelijke poging.

other

Balbezit Gent
Standard komt stilaan onder de Gentse druk uit, maar zelf piepen voor het doel van Kalinic verloopt moeizaam. De Kroatische doelman is vooralsnog werkloos. Het balbezit blijft voor de thuisploeg.

photo_news
other

Ergernis bij Sa Pinto
Standard is flauwtjes aan deze pot begonnen en ook coach Sa Pinto ergert zich, nu al, langs de zijlijn. De Portugees gaat in discussie met vierde ref Dierick. Smet komt tussenbeide.

photo_news
other

Aanvalsgolven AA Gent
Het is voorlopig al AA Gent wat de klok slaat. Op hoekschop nummer drie moet Cavanda iets voor de doellijn alle zeilen bijzetten. In de herneming probeert Kubo het vanop de rand van de zestien. Zijn harde knal gaat over.

other

Esiti ontsnapt aan kaart
Al na vijf minuten lijkt het licht even uit te gaan bij Esiti. De fysiek sterke Nigeriaan plant zijn studs vol op Carlinhos, maar komt er zonder kaart vanaf.

other

Meteen AA Gent
Eerste dreiging voor de kooi van Ochoa. Na een hoekschop knikt Mitrovic op de vuisten van de Mexicaanse doelman. AA Gent neemt het initiatief.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Het eerste fluitsignaal weerklinkt in de Gentse Ghelamco Arena. Nestelt Standard zich er in de top zes?

photo_news
other

Voetblessure Simon
Kopzorgen voor Vanderhaeghe. Moses Simon moet met een voetblessure in extremis forfait geven voor het treffen met de Rouches.

other

Op het scherpst van de snee
Standard maakte de laatste weken een stevige opmars met 10 op 12. Vanderhaeghe verloor vorig weekend voor het eerst als coach van AA Gent. Waarom AA Gent - Standard vanavond een wedstrijd op het scherpst van de snee wordt, ontdekt u HIER.

other

Sa Pinto behoudt vertrouwen in dezelfde elf
Geen reden tot verschuivingen voor Standard-coach Sa Pinto. De Portugees behoudt dan ook het vertrouwen in dezelfde elf die vorig weekend een maatje te sterk waren voor Waasland-Beveren.

other

Géén Simon en Marcq bij AA Gent
Yves Vanderhaeghe wijzigt zijn elftal op drie posities in vergelijking met de nederlaag op Mambourg tegen Charleroi. Zo bezetten Machado en Esiti het middenveld van de Buffalo's, ten koste van Milicevic en Marcq. In de selectie geen spoor van Simon. Kalu neemt zijn plek in.

Lees meer