2 Peter Croonen.
Photo News Peter Croonen.

Aangekondigd spektakel bleef uit: Croonen overleeft Raad van Bestuur Pro League makkelijk en blijft aan als voorzitter

De verwachte storm bleef uit. Binnen de Raad van Bestuur van de Pro League waren er verschillende leden die vandaag van plan waren om de positie van voorzitter Peter Croonen in vraag te stellen, maar uiteindelijk kwam van dat voornemen niks in huis.

De spanningen binnen de Pro League lopen al maanden bijzonder hoog op. Er waren de verhitte ­discussies over de verdeelsleutel van het tv-contract en het debacle met het competitieformat. Nu kwam daar een nieuw incident bij: Pro League en KRC Genk-preses Peter Croonen (wiens dubbele pet sowieso al voor kritiek zorgde) opperde samen met Pro League-CEO Pierre François voor de Belgische Mededingingsautoriteit nog eens het voorstel om de 30ste speeldag af te werken. Dat manoeuvre was op voorhand niet doorgesproken met de overige ­leden van de Raad van Bestuur, waarna sommigen dus actie wilden ondernemen.

Finaal bleek dat evenwel een storm in een glas water. Het aangekondigde spektakel kwam er immers niet, omdat men na een nachtje slaap tot de vaststelling was gekomen dat het nog niet het ideale moment is om Croonen openlijk in vraag te stellen. Tot nader order blijft hij dus gewoon aan boord als voorzitter.

AV op 7 juli

Wat wel beslist werd, is dat de Algemene Vergadering uitgesteld wordt van 2 naar 7 juli, om zo kort op de bal te kunnen spelen na een eventuele uitspraak van het BMA over volgend seizoen. Mogelijk komen er dan toch nog achttien teams in eerste klasse.

Lees ook: 

Handtekening van 103 miljoen staat er eindelijk: Eleven ondertekent tv-contract

2 Peter Croonen.
Photo News Peter Croonen.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nathan De Gendt

    Ongeloofelijk, wat die op een half jaar bij elkaar geblunderd heeft past niet in een trilogie boek, maar zijn bobo vriendjes dekken het potje mooi mee af. Amateurisme van de bovenste plank

  • Erik Audenaert

    Nu nog Kompany erbij en de cirkel is rond .

Lees meer