Advocaat Lokeren plant in beroep te gaan: “Dit valt niet uit te leggen”

Walter Van Steenbrugge, advocaat van voetbalclub Lokeren, reageert vol onbegrip op het nieuws dat Waasland-Beveren vrijuit gaat en Lokeren dus in 1B blijft.

“Ik heb net contact gehad met het bestuur van Lokeren, dat verslagen reageert op de beslissing van de Geschillencommissie. Ik adviseer mijn cliënten dan ook om beroep aan te tekenen. De motivering van de Geschillencommissie is erg uitgebreid, maar er is één deel waar nauwelijks dieper op wordt ingegaan: dat van de vrijspraak van Waasland-Beveren. Er wordt quasi niets gezegd over de poging tot omkoping en de meldingsplicht die de twee bestuurders van Waasland-Beveren (voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs, red) hadden. Terwijl het toch om belangrijke clubmensen ging en het verzaken aan de meldingsplicht een inbreuk is op het competitiereglement. Competitievervalsing, dus.”

Het waren geen kaboutertjes die die telefoontjes hebben gepleegd, hé

Walter Van Steenbrugge, advocaat Lokeren

“Is het dan logisch dat de club Waasland-Beveren vrijuit gaat? Dat valt toch niet uit te leggen? Het waren geen kabouters die die telefoontjes pleegden, hé. Je moet zelfs geen rechten hebben gestudeerd om te zien dat dit niet klopt: de inbreuken worden bewezen geacht, maar toch laat men de overtreders ongestraft.”

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kevin Persyn

    Arm lokeren.... sportief waren jullie na een erg zwak seizoen niet goed genoeg voof 1A. En nu heeft ook de geschillen commissie jullie verwezen naar de 2de klasse alé 1B. Spendeer jullie geld beter in wa spelers dan in ne veel te dure advocaat die ni kan pleite anders speelde straks in 1st AMATEUR.. WB blijft verdiend in in 1A. Ge kunt een club nu eenmaal niet straffe voor iets dat ze niet gedaan hebbe....

  • Johnn Wauters

    Waar rook is is vuur Alleen kunnen ze het niet blussen Alweer op zijn Belgische Ik zou wijgeren te spelen tegen wb Als die in 1a blijven Je bent altijd met 2 om zou iets te doen Moet je ook gelijk straffen

Lees meer