2 Hein Vanhaezebrouck.
BELGA Hein Vanhaezebrouck.

"Een psycholoog? Dat is geen brandweerman, hé"

Vanhaezebrouck mist – ondanks terugkeer Kara – leiders en wil externe hulp

Het blijft te weinig. Zelfs nu Kara terug is, telt Anderlecht slechts twee leiders – Gerkens en de Senegalees. Dan toch een psycholoog inschakelen? «In déze omstandigheden is helpen moeilijk.»

«Wie de anderen zou kunnen meetrekken?» Hein Vanhaezebrouck rolde met de ogen toen de vraag over het gebrek aan leiderschap in zijn team aan bod kwam. Finaal antwoordde hij toch: «Pieter Gerkens – hij is een jongen die durft opstaan als het nodig is. (twijfelend) En Kara misschien?»

In dat opzicht goed nieuws voor de – dixit Hein – ‘dooie’ Anderlecht-groep: Kara Mbodj is sinds gisteren terug op Neerpede. De Senegalees, die zich eind vorig jaar liet opereren aan de knie, zat de voorbije weken in zijn thuisland om te revalideren. Eerstdaags moet Kara nog naar Barcelona op controle bij dokter Ramón Cugat, maar de bedoeling is om de rest van zijn herstel bij Anderlecht af te werken. En dus is het logische gevolg dat de kleedkamer nu een extra leider telt – het kan alleen maar helpen, toch?

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Joeri Haelen

    Moet er dan bij die andere clubs ook eentje komen, want ze staan nog steeds 3e. En met de halvering vd punten zijn het maar 6 puntjes. Het is te hopen voor de andere ploegen dat Anderlecht niet begint te draaien.

  • Daniel Cuypers

    Een psycholoog , dé oplossing voor de niet vooruit te branden watjes van Anderlecht. Dat men daar nog niet eerder aan gedacht heeft. 't Zal dan wel iemand moeten zijn die een psychologische trap onder hun achterste kan geven en hen daarna verteld dat ze vanaf heden enkel nog per gewonnen punt zullen worden betaald. Missie naar alle waarschijnlijkheid geslaagd.

Lees meer