4 Derrick Luckassen.
Simon Mouton Photo News Derrick Luckassen.

Anderlecht huurt PSV-verdediger Luckassen, vandaag al inzetbaar tegen Standard?

Anderlecht heeft z’n extra verdediger gevonden. De Belgische recordkampioen huurt de Nederlander Derrick Luckassen (24) van PSV, met optie tot aankoop. De bedoeling is dat hij vandaag al inzetbaar is voor de topper tegen Standard. 

Luckassen trok twee jaar geleden voor vijf miljoen euro van AZ naar Eindhoven, waar hij in het eerste seizoen aardig wat speelminuten verzamelde. Het jaar erop werd hij uitgeleend aan het Duitse Herta Berlijn. Door een hardnekkige enkelblessure kwam hij daar echter amper aan spelen toe. PSV had dit seizoen geen plannen meer met hem, maar Anderlecht bood dus een oplossing. Luckassen zou vandaag al meetrainen op Neerpede, het doel is dat hij morgen kan spelen tegen Standard. 

4 Derrick Luckassen.
Simon Mouton Photo News Derrick Luckassen.

Sterk lichaam en gestalte

“Als een club zoals Anderlecht komt aankloppen, dan kom ik met veel plezier naar België”, reageerde Luckassen op de clubwebsite. “Hier wil ik vooral weer speelkansen afdwingen, nadat ik bij PSV toonde dat ik opnieuw helemaal fit ben. Ik kijk er naar uit om in deze club, met spelers zoals Kompany, opnieuw naar mijn beste niveau te groeien.”

Hij past met zijn sterke lichaam en zijn gestalte perfect binnen het profiel dat we voor ogen hadden

Michael Verschueren

Ook Michael Verschueren was tevreden met de transfer van de Nederlander. “De komst van Luckassen geeft ons centraal achterin opnieuw een aantal sterke opties. Derrick heeft ervaring, speelde in Nederland op het hoogste niveau en past met zijn sterke lichaam en zijn gestalte perfect binnen het profiel van de verdediger die we voor ogen hadden.”

4 Derrick Luckassen.
Twitter Anderlecht Derrick Luckassen.

Carrièreoverzicht

AZ Alkmaar (jeugd) 

AZ Alkmaar (2014- 2017): 97 wedstrijden, 8 goals en 1 assist. 

PSV (2017-2018): 22 wedstrijden, 1 goal, 2 assists 

Hertha BSC (2018-2019, huur): 4 wedstrijden, lang geblesseerd out

PSV (juli 2019): 3 wedstrijden 

Anderlecht (augustus 2019- ... )  

4 Derrick Luckassen (r) in het shirt van PSV.
EPA Derrick Luckassen (r) in het shirt van PSV.

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean Huybrechts

    Nu nog een draai rond hun oren tegen standard,een gelijkspel tegen antwerp en een serieuze doef tegen brugge ziedaar de brusselse topploeg.Tzal een strijd worden in po 2 ocharme toch.

  • Frederik Janssens

    Goeie zaak dit. Een extra verdediger had Anderlecht broodnodig nu Kompany ook geblesseerd is. Ik hoop dat het een goeie is. Ze hadden er beter nog een gekocht want met Dewaele en die andere jonkie zie ik het niet goedkomen.

Lees meer