Michael Verschueren in het Lotto Park.
Michael Verschueren in het Lotto Park.

Anderlecht wil na flop rond Eurostadion eigen stadionproject in buurt van huidige locatie indienen

Nu de plannen rond het Eurostadion definitief richting vuilbak verhuisd zijn, onderzoekt Anderlecht nieuwe stadionpistes. “Onze voorkeur gaat uit naar een eigen plek ergens in de buurt van de huidige locatie”, zegt sportief directeur Michael Verschueren in een interview bij het Brusselse medium BRUZZ. Daarvoor haalt paars-wit de banden met de gemeente opnieuw aan, al zullen de voorstellen niet voor meteen zijn.

Opvallende gast in het Lotto Park tijdens de laatste thuismatch tegen Standard: Eric Tomas (PS), burgemeester van Anderlecht. Notoir tegenstander van een nieuw Anderlecht-stadion aan de vijvers van Neerpede, maar nu blijkbaar toch weer in dialoog met Coucke. Anderlecht aast dan ook op een stadion in de buurt van de huidige locatie, zonder dat het een combinatie met een nationaal stadion uitsluit, dixit Verschueren. “We gaan zelf voorstellen indienen in plaats van zomaar beroep te doen op projectontwikkelaars. Wat niet mag gebeuren, is dat we in twee snelheden werken. Dat is het geval bij Cercle en Club Brugge en moeten we absoluut vermijden.”

Wil Anderlecht de Europese trein niet missen, heeft het ook gewoon nood aan een groter stadion. In het Astridpark botst het op zijn limieten. Zo kan de club ook minder vragen voor een zitje, want momenteel betaal je voor het goedkoopste jaarabonnement bij Anderlecht 205 euro. “Naast goedkopere tickets kunnen we dan ook een diverser publiek bereiken en hopelijk meer Brusselaars aantrekken. Al zit het stadion momenteel wel elke week vol. Maar er is weinig verloop in de abonnementen, waardoor het niet eenvoudig is om ons als club lokaal te verankeren”, aldus Verschueren, die ook nog het idee opperde van een fanshop in het centrum van de stad.

Die voorstellen zullen echter niet voor de korte termijn zijn. Het betekent niet dat paars-wit de komende maanden niet gaat bouwen. Er komt waarschijnlijk een tribune... op het oefencomplex in Neerpede.

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Levy Blancke

    Man man man...typisch belgie...wetten en regeltjes zodanig ingewikkeld maken dat het op de duur bijna onmogelijk word stadion te bouwen, zoals eurostadionklucht....

  • Lois Verdonk

    De comical Ali van Anderlecht.

Lees meer