2 Pjaca in februari van dit jaar na zijn goal tegen Eupen.
Photo News Pjaca in februari van dit jaar na zijn goal tegen Eupen.

Brief aan Juventus is verstuurd: Anderlecht licht optie op Pjaca niet

De teller blijft op 158 minuten in paars en wit staan. Anderlecht heeft Juventus laten weten dat het de optie voor een extra huurjaar op Marko Pjaca (25) niet zal lichten. Hij keert terug naar Italië.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een onvergetelijke indruk heeft Marko Pjaca niet nagelaten in Anderlecht. In slechts vier wedstrijden kwam de Kroatische WK-finalist in actie, één keer scoorde hij: tegen Eupen (6-1). Te weinig om de nieuwe bazen te overtuigen hem aan boord te houden. Michael Verschueren had eind januari een optie op een extra jaar huur afgedwongen bij Juventus - en hij deed telkens uitschijnen dat RSCA die sowieso zou lichten -, maar dat gebeurt nu dus niet. Anderlecht heeft Juventus een brief gestuurd om te zeggen dat Pjaca niet in Brussel kan blijven. Te veel risicopatiënt.

Pjaca kwam met enorme adelbrieven bij Anderlecht. Hij stond met Kroatië in de WK-finale, Juventus had in 2016 23 miljoen euro voor hem betaald, maar door blessureleed stokte zijn carrière. Bij Anderlecht wilde hij een doorstart nemen, dat lukte niet, met een vertrek door de achterdeur als gevolg.

2
Photo News

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer