5 Een screenshot uit het bewuste filmpje.
Rv Een screenshot uit het bewuste filmpje.

Exclusief voor abonnees

De terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht door de ogen van de makers van ‘het’ filmpje - waarvan een Brugge-fan: “Sergio Herman riep klootzak’”

Op 19 mei 2019 verbaasde RSC Anderlecht de voetbalwereld. Middels een filmpje bedacht en gemaakt door de jongens van productiehuis ‘Branded by Geronimo’, waarmee zij op het reclamefestival van New York de hoofdprijs wonnen in de categorie ‘Sport and social’. Een reconstructieverhaal van #Theprinceisback.

Benito Juárez International Airport, Mexico City, donderdag 16 mei 2019.

Het vliegtuig is nog aan het taxiën, wanneer Emanuel Vanderjeugd (40) zijn smartphone opzet. Hij ziet onder meer drie gemiste oproepen van Wim De Meyer.

Vanderjeugd kent De Meyer. “Wim is hoofdredacteur geweest bij WTV en Focus. Ik was toen camera­man voor hen. Later is Wim de communicatiedienst van KV Oostende gaan leiden. In die periode hebben we samen wat filmpjes gemaakt. Ik wist dat hij de overstap had gedaan naar Anderlecht.”

Nog voor Vanderjeugd De Meyer terugbelt, contacteert hij eerst zijn vennoot bij productiehuis ‘Branded by Geronimo’, Gertjan De Smet.

“Gertjan, blijf stand-by, Wim De Meyer belt mij niet zómaar drie keer naeen...”

Vanderjeugd ijsbeert aan de bagageband – met naast zich een ganse televisieploeg, en Sergio Herman en Axel Daeseleire. Vanderjeugd draait met hen in Mexico het tv-programma ‘Van de kaart’ voor VTM.

“Sergio deed al lastig – ’t was een lange vlucht geweest”, herinnert Vanderjeugd zich lachend.

Hij belt De Meyer. Op de lucht­haven van Mexico City is het een drukte van jewelste.

“Wim vertelde mij: ‘We hebben een top secret-opdracht voor jullie. Het mag absoluut niet uitlekken. We hebben zelfs een codenaam bedacht. We hebben jou nodig om in achtenveertig uur iets groots op te zetten. Zijn jullie bereid om jullie weekend op te offeren? Pas als jullie instemmen, kan ik vertellen waarover het gaat.’”

De Meyer duwt af.

Emanuel Vanderjeugd sleurt de bagages achter zich aan en stapt in het zonlicht van Mexico City.

Hij en Sergio Herman zijn die-hard Club Brugge-supporters...

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric Severijns

    De jaloezie druipt er af als het om Kompany gaat, wie speelde bij Man City, wie was er aanvoerder? Dat kunnen we van Mignolet niet zeggen, maar ja de pers verafgood de ene verguisd de andere, wat de bewuste kok betreft, naast koken ook weinig voetbalkennis.

  • Erwin Van Roy

    Maar ja in Anderlecht ondanks wat verliespunten en opbouw zien we jonge Belgische jongeren kansen krijgen. Brugge is stilaan het SK Beveren aan het worden. Amper jeugd die kansen krijgt en de Belgen die ze kopen is om het Wedstrijdbad te vullen.

Lees meer