6 Mei 2013: Anderlecht-fans eisten tijdens een open training uitleg na 'hun slappe gedrag en puntenverlies'
PHOTO_NEWS Mei 2013: Anderlecht-fans eisten tijdens een open training uitleg na 'hun slappe gedrag en puntenverlies'

Fans Anderlecht misnoegd omdat er getraind wordt achter gesloten deuren

De Anderlecht-fans zijn misnoegd. Reden? Het trainingscomplex van Neerpede is onherroepelijk dicht. Waar heel wat eersteklassers de (eerste) trainingen openstellen voor het publiek, is dat bij paars-wit niet het geval. Niemand komt erin. "We zijn enkel goed om onze abonnementen te betalen en truitjes te kopen", luidt het in de kranten van Sudpresse.

Paars-wit heeft beslist de trainingen te hervatten achter gesloten deuren. Een première, want de voorbije jaren waren de supporters wél welkom tijdens de prelude op het nieuwe seizoen. De club wacht naar verluidt op een geschikt moment om de deuren open te gooien. Lees: als alle internationals - onder andere Deschacht, Tielemans, Mitrovic en Najar zijn er nog niet - terug zijn én als de schoolvakantie begint.

Een beslissing die de achterban allerminst leuk vindt. "Heel veel supporters klagen over de gang van zaken", klinkt het bij een diehardfan in de kranten van Sudpresse. "Normaal zijn de fans àltijd welkom als de trainingen worden hervat. Waarom dit keer niet? Het is hetzelfde verhaal als na wedstrijden. Na afloop stappen de spelers de bus op om vervolgens in Neerpede meteen naar hun wagen te gaan. Er staan bewakers aan de parking dus ook daar kunnen we niet meer bij de spelers."

6
PHOTO_NEWS
6
PHOTO_NEWS
6
PHOTO_NEWS
6
PHOTO_NEWS

Afstand
"Het is eenvoudig: er mag niet het minste contact zijn. Vroeger konden de fans nog eventjes praten met de spelers. We zijn juist goed om onze abonnementen te betalen en om truitjes te kopen. Deze tendens zet zich al jaren door. De club staat steeds verder van de fans. De sfeer is koeltjes. Er is een zekere afstand."

Eén keer kwam het op een open training tot een kleine schermutseling. Een dertigtal supporters van de harde kern verstoorde iets meer dan twee jaar geleden het gebeuren. Ze liepen het veld op en maakten de spelers duidelijk dat ze hun 'slappe gedrag en het puntenverlies' niet langer pikten. Voorzitter Vanden Stock ging toen de confrontatie aan. "Als jullie na de volgende vier matchen nog iemand op zijn gezicht willen slaan, komen jullie maar naar mij", klonk het destijds bij de preses.

6
PHOTO_NEWS

Lees meer