4 Marc Coucke
Photo News Marc Coucke

Exclusief voor abonnees

Financiële kater voor Anderlecht: paars-wit 27 miljoen in het rood na eerste jaar onder Coucke

Royal Sporting Club Anderlecht NV leed vorig seizoen een boekhoudkundig verlies van 27 (!) miljoen euro. Het seizoen daarvoor, 2017-2018, bedroeg het verlies ‘slechts’ 6,3 miljoen. De redenen van de forse stijging? Het mislopen van de Champions League, de trainerssaga en de véél te grote spelerskern.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

109 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marc castermans

    Dat tekort komt er niet door Coucke, het overgrote deel hiervan is afkomstig van het wanbeleid van het vorige bestuur. Enorme tranfertbedragen werden waarschijnlijk voor een deel in de eigen zakken gestopt en Coucke betaalde veel te veel voor de overname en daarna viel het ene lijk na het andere uit de kast.

  • John De roo

    Coucke is en blijft een zakenman die enkel en alleen oog heeft voor de eigen persoonlijke winst. Hij zal nooit uit eigen zak 1 euro bijpassen. Een goede raad voor Anderlecht , neem een voorzitter en sponsors die daadwerkelijk in de zak durven tasten , idem voor Club Brugge en zeker als je Europees nog iets wil betekenen. (Zie ClubBrgge PSG)

Lees meer