2 Gerkens in gesprek met Lardot tijdens de 0-2 tegen AA Gent.
Photo News Gerkens in gesprek met Lardot tijdens de 0-2 tegen AA Gent.

Gerkens baalt na zure nederlaag: "Dit is een klap"

De play-offs zijn met een sisser begonnen voor Anderlecht. Tegen AA Gent werd het 0-2, volgens Pieter Gerkens een gevolg van een gebrek aan efficiëntie.

"We hebben voldoende kansen gehad om te scoren, maar die hebben we stuk voor stuk laten liggen", analyseerde Pieter Gerkens. De aanvallende middenvelder van paars-wit keek daarbij ook in de eigen boezem: hij trapte in de openingsfase op de vuisten van Kalinic. "Maken we minstens één doelpunt, dan wordt het een andere match, maar op déze manier was winnen moeilijk."

De titelkansen van Anderlecht kregen door het verlies meteen een serieuze knauw. "Dit is een klap", moest ook Gerkens toegeven. "We wisten op voorhand dat het sowieso moeilijk zou worden om kampioen te worden, maar nu is het alleen maar minder evident geworden. Ach, we moeten het nu gewoon match per match bekijken. Dan zien we wel waar we eindigen."

2
BELGA

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • sta van ri

    lois verdonk, dit seizoen heeft Anderlecht alleen maar tegenstand gehad van de scheidsen in tegenstelling tot het o zo grote brugge, elk twijfelgeval bij brugge werd in het voordeel van br... gefloten, en zelfs in de wedstrijden dat ze niet mee speelden werd alles in het voordeel van br...... gefloten, want ik waarschuw de Gent supporters al maar, zondag moet je niet te veel hoop hebben om te winnen je zal hooguit gelijk mogen spelen om jullie zeker niet dichter te laten komen.

  • Gerry Cle

    Alsof DIT club brugge de beste ploeg van België is. Club heeft gewoon geprofiteerd van de malaise bij Anderlecht, Gent, Genk en Standard en dikwijls heeel veel geluk in de laatste minuten.

Lees meer