3
Photo News

Hein over de fans: "Geen commentaar"

Wie dacht dat Hein Vanhaezebrouck nóg eens over de Anderlecht-achterban zou spreken, kwam bedrogen uit. "Ik ben hier om over Zagreb te praten." Aandringen had geen zin.

Tot drie keer toe herhaalde hij de woorden: "Geen commentaar." Liever wilde Hein Vanhaezebrouck niet meer babbelen over de supporters. Nochtans had hij dat na STVV wel gedaan - "Men is hier nooit tevreden, we zouden graag meer steun krijgen", klonk het toen. Die woorden vielen slecht bij de fans, zij eisten nadien excuses, vanmiddag kwamen die er dus niet.

"Anderlecht van Kroatië"

Dinamo Zagreb, dat op de openingssspeeldag makkelijk de maat nam van Fenerbahçe (4-1) kwam wel aan bod. "Het Anderlecht van Kroatië", toeterde Hein. "En een sterke ploeg. We moeten Trnava rechtzetten, we gaan vol voor winst. Ik voel dat het geloof bij de spelers in een goeie afloop aanwezig is."

Dat bleek ook op training, aldus Vanhaezebrouck. "De ballen vlogen vlot binnen, we besteden daar heel veel aandacht aan. Ik hoop dat dat nu ook een vervolg zal krijgen tijdens de wedstrijden."

3
Photo News

Anderlecht is volgens coach van Dinamo Zagreb "een instituut in België"

Nenad Bjelica, de coach van de Kroatische kampioen, heeft daags voor het treffen in het Constant Vanden Stockstadion mooie woorden voor paars-wit. "Ook al gaan ze momenteel door een moeilijke periode, Anderlecht beschikt over grote spelers. Het is een grote club, een instituut in België. Wij hebben respect voor hen, maar wij zijn hier om te winnen. Ik geloof in onze kwaliteiten."

Dinamo begon twee weken geleden uitstekend aan de groepsfase met een 4-1-zege tegen Fenerbahçe. Anderlecht leed dan weer een pijnlijke 1-0-nederlaag bij het Slovaakse Spartak Trnava.

"Ik geloof niet dat de match van morgen al een sleutelmatch in groep D wordt", vervolgde de 47-jarige Bjelica. "In het beste geval zullen wij zes punten hebben en dan zijn er nog vier matchen te spelen. We zullen op het einde de rekening maken."

Kévin Théophile-Catherine, de 28-jarige centrale verdediger van Zagreb, was twee jaar geleden al in Anderlecht. Hij droeg toen het shirt van Saint-Etienne, dat op de slotspeeldag met 2-3 won in het Astridpark. Beide teams waren al zeker van kwalificatie.

"Dit wordt een heel ander verhaal", zegt de Fransman. "De ploeg van Anderlecht heeft heel wat wijzigingen ondergaan en de context is anders. Ook al was het voor mij persoonlijk een mooie souvenir, ik heb er niet over gesproken met mijn nieuwe teamgenoten bij Dinamo Zagreb."

3
BELGA

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • GEERT VAN MEENEN

    Hieronder geen fans van Anderlecht. Hein heeft gelijk. Je moet je ploeg steunen in plaats af te breken. Zie het artikel van Paul Van Himst. Prima ! Sommigen "supporters" verlagen zich deze week, tot het uiterlijk van de trainer. Een andere trainer zal het niet beter doen.

  • Rudy Claes

    't Is best zo .... maar wat als jullie morgen niet winnen van Zagreb ?

Lees meer