2 Hugo Broos speelde 13 seizoenen voor Anderlecht. Hij coachte de club ook tussen 2002 en 2005. Hij werd opgevolgd door Frank Vercauteren.
BELGA Hugo Broos speelde 13 seizoenen voor Anderlecht. Hij coachte de club ook tussen 2002 en 2005. Hij werd opgevolgd door Frank Vercauteren.

Hugo Broos: “Franky brengt de ervaring die Kompany miste”

“Ik denk dat dit voor Anderlecht een goede zaak is.” Hugo Broos (67) is formeel. De ex-speler én –coach van paars-wit staat achter de komst van Vercauteren. “Frank kent het huis, was er speler en trainer. Hij weet wat de eisen zijn en kan met jeugd werken. Ik verwacht ook dat hij Vincent op tijd en stond kan uitleggen dat sommige dingen anders gedaan moeten worden. Hij zal dat in elk geval makkelijker aanvaarden van hem dan van Davies.”

WBE
WBE
0
0
AND
AND

Broos gaat ervan uit dat de twee op dezelfde golflengte zitten. “Op voetbalgebied, hoe Anderlecht moet spelen, op dat vlak gaan ze mekaar zeker vinden. Ik ga er dan vanuit dat ze zeer duidelijk besproken hebben wat ieders verantwoordelijkheden zijn en hoe de samenwerking moet verlopen. Ik denk dat ze daar bij Anderlecht slim genoeg voor zijn. Als dat niet uitgeklaard is, dan zou het op bepaalde momenten wel eens kunnen botsen.”

Het ontslag van Arnesen is voor Broos niet het nieuws van het jaar. “Ik zou graag willen weten wat precies de bedoeling was van zijn aanwerving. Dat heb ik nooit echt begrepen. Daar zijn ze volgens mij nu ook achter gekomen. Arnesen is geen coach, maar iemand die talenten zoekt. Met Vercauteren krijgt Kompany nu iemand aan zijn zij die hem zal wijzen dat een aantal beslissingen niet kunnen. Die ervaring miste Kompany naast hem.”

2 Hugo Broos lanceerde mee de carrière van Vincent Kompany.
Photo News Hugo Broos lanceerde mee de carrière van Vincent Kompany.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yannik Samoy

    Hoeveel top figuren gaan er nog in dat mega faillissement van rsca meegesleurd worden?

  • Francois Verhofstadt

    Besef nu eindelijk eens:het is niet de coach die de doelpunten maakt.met derderangspelers lukt dit niet

Lees meer