4 Mignolet en Kompany.
Videohouse/Photo News Mignolet en Kompany.

Kompany en Mignolet gaan viraal, Anderlecht wil bommetjesgooier stadionverbod opleggen

De Anderlecht-supporter die een voetzoeker gooide naar Club-doelman Simon Mignolet krijgt een zware straf. De politie stelt een proces-verbaal op. En Anderlecht zelf wil de man een stadionverbod opleggen. Intussen gaan de beelden, met Vincent Kompany die in de bres springt voor zijn collega-Rode Duivel, de wereld rond. Op Twitter wordt de fase gretig gedeeld en bediscussieerd. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De nederlaag tegen Club Brugge zinde bepaalde leden van de harde kern van Anderlecht niet. Eén supporter gooide vlak voor het laatste fluitsignaal een bommetje in het strafschopgebied van Simon Mignolet, die geschrokken achteruit deinsde van de luide knal.

Ongehoord. Dat vond Vincent Kompany, die zijn collega-Rode Duivel vastpakte en boos gebaarde naar de tribunes dat zulke zaken niet op een voetbalveld horen (zie video boven). En dat vindt ook de clubleiding. Anderlecht gaat - met de hulp van de slimme camera’s die de club enkele maanden geleden heeft geïnstalleerd – de bewuste fan opsporen.

4
BELGA

Anderlecht is het beu dat enkelingen binnen de harde kern de club in een slecht daglicht stellen. Paars-wit helpt in eerste instantie de Brusselse politie, die een pv opstelt van het incident. Daarnaast neemt de recordkampioen ook zelf het initiatief om de supporter een stadionverbod op te leggen. 

De beelden gaan intussen viraal. Zo gaat dat met twee ex-Premier Leaguespeler. Op het twitteraccount van de Belgische voetbalbond alleen al zit de bewuste fase aan een miljoen views - and still counting. Ook de buitenlandse mediakanalen pikken de beelden gretig op. De sociaal netwerksite voegde het moment maandagnamiddag toe aan zijn momenten - de hoogtepunten van de dag. Match of The Day presentator en ex-Engels international Gary Lineker gaf de beelden nog een extra duwtje. “Proper bloke”, zei hij over Kompany.

4 Simon Mignolet.
Photo News Simon Mignolet.
4
BELGA

Lees meer