Marc Coucke in een eerste reactie op het nieuws rond Anderlecht.
RV Marc Coucke in een eerste reactie op het nieuws rond Anderlecht.

Marc Coucke reageert op nieuwe paleisrevolutie: “Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste beslissing nemen”

Marc Coucke, Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute hebben in een video van Anderlecht gereageerd op de nieuwe aardverschuiving bij de club. “We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste beslissing is.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Een dag of tien geleden belde Marc mij met om te zeggen dat hij eraan dacht om terug te treden als voorzitter van Anderlecht. Hij vroeg mij om zijn rol over te nemen”, vertelt Wouter Vandenhaute, die tot voor kort actief was als extern adviseur voor paars-wit.

Marc Coucke, die eigenaar en hoofdaandeelhouder blijft: “Ik heb de laatste twee jaar vastgesteld dat het voorzitterschap van Anderlecht eigenlijk een fulltime job is. Een voorzitter moet er altijd zijn, want er zijn veel mensen en emoties bij deze club betrokken. Ik ben er daarom zeker van dat deze beslissing, die ik neem voor de fans, de juiste is.” 

“Ik ben ervan overtuigd dat de club in handen is van heel professionele mensen met een ongelooflijk hart voor Anderlecht en kennis van het voetbal. Ik zal hen vanuit mijn nieuwe rol dan ook maximaal ondersteunen”, aldus Coucke.

VIDEO: Kompany: “Een nieuwe start om de beste versie van onszelf te worden”

Opmerkelijk: Kompany koopt als speler nu ook in de club in en engageert zich om ook na 2022, wanneer zijn contract afloopt, bij de club te blijven.  “We moeten eerst en vooral financieel gezond worden en blijven en op sportief vlak een duidelijk traject volgen”, zegt Kompany (34). “Dan is het een kwestie van tijd. Ik kijk al uit naar de invulling van dat traject.” Om weer aan te sluiten bij de top, rekent paars-wit op de nieuwe voorzitter Wouter Vandenhaute. “Het is een feit dat Anderlecht in staat is een beroep te doen op de allerbeste mensen. Hier is een heel aantal mensen aanwezig die op gemotiveerde wijze voor echte oplossingen kunnen zorgen. Als we oplossingen zoeken, doen we dat samen, met Marc, Karel en Wouter. En wij hebben de oplossingen gevonden.”

Lees ook: Wouter Vandenhaute en Vincent Kompany nemen macht over bij Anderlecht, Coucke zet stap opzij

Lees ook: Voetbal, koers en tv: het immense imperium van Wouter Vandenhaute, de nieuwe voorzitter van Anderlecht (+)

Lees ook: De zoveelste plotwending: een overzicht van alle verschuivingen bij Anderlecht sinds Marc Coucke de club overnam eind 2017

Lees ook: POLL. Vind jij de nieuwste aardverschuiving bij Anderlecht een goeie zaak?

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Popelier

    Wees maar gerust dat ex Voorzitter Marc C volledig zal slagen in zijn opzet voor RSCA. Het is mede door de alsmaar negatieve, soms onmenselijke kritiek, dat dhr Coucke stapje opzij zet. Geen nood samen hebben ze een doel, en maken samen opnieuw een groots Anderlecht. De jaloezie tov Marc C op zijn succes is ook meestal alles behalve. Doe zo voort Marc C en zie niet om, het komt goed.

  • David Lievens

    Bewijst eens te meer dat er geen stuurman is. Het zal één groot fiasco blijven in Anderlecht. Die ploeg is definitief over zijn top.

Lees meer