3 Le Lotto Park
Elisha Benkoski Le Lotto Park

Officieel: stadion van Anderlecht heet voortaan Lotto Park

Anderlecht neemt na 36 jaar afscheid van de naam Constant Vanden Stockstadion. De thuishaven van paars-wit heet voortaan Lotto Park. Dat heeft de directie van de Belgische recordkampioen vandaag aangekondigd op een persconferentie. 

AND
AND
1
2
ANT
ANT

Eerder deze week circuleerden op sociale media al foto's met de nieuwe banner 'Lotto Park' aan de voorzijde van het stadion. Even later werd de naam afgedekt. De Nationale Loterij is sinds vorig seizoen één van de hoofdsponsors van Anderlecht.

Anderlecht treedt al sinds 1983 aan in het Constant Vanden Stockstadion. Constant Vanden Stock, in 2008 overleden, was van 1971 tot 1996 voorzitter van de club. Van 1917 tot 1983 speelde RSCA nabij het Astridpark in het Emile Verséstadion, een verwijzing naar de eerste weldoener van de Brusselse club. In het kader van een grondige renovatie van het stadion werd het bouwwerk 36 jaar geleden naar Constant Vanden Stock vernoemd.

De verkoop van de stadionnaam levert clubs extra inkomsten op. In België gingen AA Gent (Ghelamco Arena), RC Genk (Luminus Arena), KV Mechelen (AFAS Stadion) en KV Oostende (Versluys Arena) Anderlecht voor.

De overeenkomst heeft een duur van vijf jaar, het stadion zal dus nog zeker vier jaar de naam ‘Lotto Park’ dragen. “Of we dan ook nog vier jaar zeker hier blijven? Dat denk ik wel. Het is bijna illusoir om te denken dat je in die periode ergens anders terechtkomt, gezien de goedkeuringen die je in België nodig hebt”, zegt Jo Van Biesbroeck, CEO van Anderlecht. Welk bedrag de deal met Lotto Anderlecht oplevert, wilde Van Biesbroeck niet kwijt. “Maar als je de naam van je stadion weggeeft, dan doe je dat alleen maar als er iets serieus tegenover staat. We doen al deze inspanningen uiteraard niet voor niets.”

“In principe kon Lotto de optie van de stadionnaam al eerder lichten”, verduidelijkte David Steegen, Public Affairs Manager bij RSCA. “Maar Lotto heeft rekening gehouden met de gevoelens van de supporters, die vorig seizoen heel negatief waren. Het was beter om het Lotto Park te lanceren bij een verse start, met Vincent Kompany. Zonder partners als Lotto kunnen wij Vincent Kompany niet terughalen, Samir Nasri niet strikken, en al die jonge talenten niet opleiden zoals we dat willen. We hebben elkaar nodig. Wat goed is voor de club, is goed voor de fans.”

3 Vincent Kompany, Frank Arnesen en Par Zetterberg poseren voor een boarding met de naam van het nieuwe stadion.
Photo News Vincent Kompany, Frank Arnesen en Par Zetterberg poseren voor een boarding met de naam van het nieuwe stadion.

Het stadionlogo bestaat uit de clubkleuren paars en wit. Tussen Lotto en Park is een bal te zien met daarin het nummer 35, verwijzend naar het stamnummer van de club.

“Zelfs voor de recente verkoop van de club was de kwestie van naming rights al voorzien in de sponsorship packages”, aldus Van Biesbroeck nog. “Het kwam er alleen op aan een partner te vinden die zijn naam wil verbinden aan het stadion en die bij de club past. We hebben gekozen voor de naam Lotto Park omdat het enerzijds de rijke traditie en vertrouwde locatie van de club koestert en anderzijds omdat Lotto, als één van de partners van RSC Anderlecht, de waarden van de club deelt. We beseffen dat een naamsverandering een gevoelige vernieuwing is. Een stadionnaam linken aan een sterk merk is een trend die zich in Europa al jaren voordoet. Zo draagt in Duitsland al meer dan 70 procent van de stadions een merknaam.”

“Net als Lotto is RSC Anderlecht gekend en geliefd in het hele land”, stelde Bénédicte Lobelle, Directeur Marketing van de Nationale Loterij. “Het betreft een mooi partnerschap tussen een iconische club en een breed gedragen Belgisch merk als Lotto. Lotto is het populairste spel van het land. Het is een toegankelijk, verantwoord spel. Mensen spelen voor kleine bijdragen en een groot deel vloeit terug naar maatschappelijke projecten.”

3
Photo News

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudi Met den Ancxt

    Lotto is toch overheidsgeld? Betalen we dus mee als we met de lotto spelen?

  • didier de coster

    was beter omgekeer lotto krap .....

Lees meer