6
Photo News

Tot 230.000 euro bruto per maand: Anderlecht neemt contract Chadli bij Monaco integraal over

Nacer Chadli maakte vandaag voor het eerst zijn opwachting in het (oefen)shirt van Anderlecht. Met een apart prijskaartje rond de hals. Volgens Franse media betaalt paars-wit geen huursom aan AS Monaco, maar neemt het wel zijn salaris integraal over. De flankaanvaller verdiende in Monaco naar verluidt tussen de 215.000 en 230.000 euro bruto per maand.

6
Photo News

Gisteren zette hij zijn handtekening, vandaag maakte de 56-voudige international meteen zijn opwachting in Neerpede. Uit op eerherstel nadat zijn passage in de Ligue 1 op niets uitdraaide. Chadli kwam in Monaco aan amper 1.058 speelminuten en niet één beslissende actie. “Hij was gewoon slecht”, klinkt het in het Prinsdom. “Als hij het ook zo matig zal doen bij Anderlecht...” 

6
Photo News

Chadli, die voor en na Rusland wel wat sukkelde met blessures, komt vooral terug naar de Jupiler League met het oog op het EK 2020. Bondscoach Roberto Martínez heeft zijn internationals aangeraden om speeltijd te verzamelen - denk ook maar aan Simon Mignolet bij Club. Chadli’s oudere zus Naoual verbergt niet dat het EK een factor was om voor Anderlecht te kiezen. “Nacer wil er graag bij zijn als de Rode Duivels geschiedenis schrijven”, zegt ze.

6
Photo News

Maar eerst wil hij belangrijk zijn voor RSCA. Wat nadien volgt, is onduidelijk, want er is geen aankoopoptie. Wat wél al zeker lijkt: Monaco moet Chadli niet terug.

6
Photo News
6
Photo News

72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Richard Tolenaars

    Kan nog niet mee in het 2e van Ajax.

  • marc germeau

    Ik baal ook van de belachelijke sommen in het voetbal. Maar vooraleer kritiek te geven, moeten sommigen hier toch grondiger informern. Want sinds enkele decennia komt het geld van elders dan de stadiontickets en abonnementen. Beste Marc VDP, niks is zo dom dan over iets te praten waar je totaal niks van afweet. Ik heb het ook liever zonder zwart geld, maar in alle sectoren is het aanwezig, zeker in België. Of anders: koop geen auto's meer, ga nooit meer op restaurant of bouw geen huis meer.

Lees meer