2
Photo News

Vader Michel Vlap: “De zichtbare haat toen Kompany van het veld moest, vond ik ongelofelijk”

In zijn tweet staat een foutje (het was niet bij Racing Gent maar Racing Genk), maar ook een pijnlijke waarheid. Jan Vlap, de papa van Anderlecht-speler Michel, fronste duidelijk de wenkbrauwen toen hij vele reacties in het thuiskamp zag na de gedwongen vervanging van Vincent Kompany gisteravond. Wat betreft monumentenzorg, bevindt ons land zich in de onderste regionen op de wereldranglijst. Dat werd eens te meer duidelijk toen Kompany, die toch symbool staat voor het succes van de Rode Duivels en de bronzen medaille op het WK vorig jaar in Rusland, in minuut 73 met een blessure naar de kant moest. Het jolijt bij de Genkse fans, of “de haat die bij velen zichtbaar was”, zoals Vlap senior het omschrijft, was opmerkelijk. De Nederlander maakt de vergelijking met Spanje, waar een monument als Andres Iniesta in zijn laatste seizoen FC Barcelona in haast elk stadion een staande ovatie kreeg. 

2
BELGA

97 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • joannes Roderigas

    och man, hij is en blijft zeer snel gekwetst en zou beter zijn schoenen aan de haak hangen dan de plaats van jongere en betere spelers in te nemen.

  • Hugo Casteels

    een blessure is in het Nederlands een kwetsuur. Wij moeten eens terug wat Nederlands in onze taal gebruiken ipv donneren, soleren, blesseren, spotten enz. Daar bestaan allemaal mooie Nederlandse woorden voor. Welke journalist, commentator, BV neemt de handschoen op en geeft het goede voorbeeld?

Lees meer