Photo News

VIDEO. Kompany aan de basis van eerste tegengoals, Anderlecht zwaar onderuit in oefenpot tegen Ajax

Vincent Kompany heeft zijn terugkeer op het veld voor Anderlecht niet kunnen vieren met een overwinning. De speler-manager en zijn manschappen verloren van Nederlands kampioen Ajax met 5-2. De eerste twee tegengoals kwamen er na foutjes van Kompany (zie video onder). 

De wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren, op het oefencentrum De Toekomst van de Amsterdammers. Naast Kompany was er ook een eerste basisplaats voor de Nederlandse aanwinst Michel Vlap. De Fransman Samir Nasri, die gisteren werd voorgesteld, zat nog niet in de selectie. Vorige week zaterdag maakte Kompany al zijn debuut als coach op het veld van SV Oudenaarde, nu dus als speler. 

Ajax kwam via Dani de Wit snel op een 2-0-voorsprong nadat Kompany niet scherp genoeg verdedigde. Sidney Sam, die best een goede partij speelde, schoot de aansluitingstreffer tegen de netten. Maar de Amsterdammers konden hun voorsprong verder uitdiepen. Pierie, Jensen en Huntelaar zetten de 5-1 na een uur op het bord. Kara Mbodj kon nog milderen tot 5-2. 

96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerry Cle

    Ik zie Kompany niet echt blunderen. Hij heeft gewoon pech in zijn interventies. Zet in dit Anderlecht een goede scorende spits en ze spelen voor de titel.

  • emil ledure

    Janssens Poul !!!!! Sorry waar heeft dat gelezen dat Brugge zijn excuus opheeft voor de voormiddagtraining. , Zie eerst eens wie er allemaal heeft gespeeld ???? Het zijn oefenwedstrijden en iedereen maag spelen. Maakt u zo belachelijk niet.

Lees meer