6 Samir Nasri.
BELGA Samir Nasri.

VIDEO. Nasri voorgesteld bij Anderlecht: “Mijn rol hier wordt nieuw voor mij”

Vincent Kompany toverde eind vorige week een wit konijn uit zijn hoed. Samir Nasri, ex-ploegmaat van Kompany bij Manchester City, zette verrassend zijn krabbel bij paars-wit. De 32-jarige Fransman werd zonet officieel voorgesteld. “Ik zal één van de meer ervaren spelers van de groep zijn. Die rol wordt nieuw voor mij. Maar met de ervaring die ik heb opgedaan bij clubs als Arsenal en manchester City moet dat wel lukken.”

Frank Arnesen, technisch directeur van paars-wit, toonde zich opgetogen met de transfer van Nasri. Maar de Deen gaf wel toe dat de pluimen vooral op de hoed van Vincent Kompany moeten worden gestoken. “Zonder hem was deze transfer natuurlijk niet gebeurd”, aldus Arnesen. “Nasri heeft in dezelfde landen als Kompany gespeeld en zou normaal geen speler zijn die op onze lijstjes staat. Maar we hebben hem dus toch kunnen overtuigen. We zullen een jonge ploeg hebben, maar in de as wel ervaren mannen als Kompany en nu ook Nasri. Dat is belangrijk.”

Welke rol ik voor mezelf zie? Dat zal afhangen van het systeem. Waarschijnlijk zal het een rol op het middenveld worden

Samir Nasri

Ook Nasri erkende de rol van Kompany bij zijn transfer. “We hadden een goede band bij City”, aldus de Fransman. “Hij was er natuurlijk al even toen ik arriveerde en het hielp wel dat we dezelfde taal spreken. Vincent belde me om zijn plannen met Anderlecht voor te stellen en me te vragen om met hem nee naar Anderlecht te gaan. Ik had ook andere opties, maar wilde in Europa blijven. Ook voor mijn familie was dat de beste optie. Het sportieve project en het feit dat ik daarbij met een vriend kan samenwerken hebben de doorslag gegeven.”

Nasri hoopt topfit te zijn tegen de eerste competitiematch op 28 juli tegen KV Oostende, maar hij geeft tegelijk mee dat hij er vooral wil staan in de eerste topper, tegen Genk en in de play-offs. “Ik heb een moeilijk seizoen achter de rug, onder meer door een lastige blessure”, geeft Nasri toe. “Ik zal daarom een persoonlijk programma volgen, ook om blessures te vermijden zodat ik kan bijdragen waar dat nodig is, in de topmatchen en de play-offs. Welke rol ik voor mezelf zie? Dat zal afhangen van het systeem. Waarschijnlijk zal het een rol op het middenveld worden, welke dat wordt zullen we wel zien. Eerst wil ik fit worden.” Over zijn moeilijke periode met blessures zegt Nasri dat het voelde alsof hij “door de woestijn” is gegaan, maar dat zijn familie en vrienden hem er hebben doorgesleurd en hem “met de voeten op de grond hebben gezet en gehouden;” 

6
Photo News

De ex-Marseillester is duidelijk op de hoogte over de Belgische competitie. “Anderlecht heeft een lastig jaar achter de rug, maar ik wil met mijn ervaring en samen met Vincent dit jong elftal helpen te groeien. En dat zal nodig zijn want tegen ploegen als Genk, Brugge en Standard zal alle ervaring helpen.” Nasri denkt ook al na over zijn carrière na het voetbal. “Ik zie dit ook wel een beetje als een opstap naar een eventuele trainerscarrière. Ik ben nu ook een mentor van de jongeren op het veld en dat is nieuw voor mij, maar ik hoop hier veel te leren van Vincent om er dan later in verder te gaan.” Nasri vindt ook niet dat de relatie met Kompany nu anders is omdat hij trainer is. “Ik heb altijd al veel respect gehad voor hem en daar verandert zijn functie niets aan.” Of deze groep het systeem-Guardiola aankan waar Kompany zo lovend over is? “Een intelligente groep spelers kan zich aan elk systeem aanpassen, en dat zal bij dit Anderlecht niet anders zijn.”  

6
Photo News
6
BELGA
6
Photo News
6
BELGA

Herbeleef hieronder de belangrijkste passages van de persconferentie:

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frederik Janssens

    Weer een die nog maar juist uit blessure komt. Sandler ook al. Dat voorspelt niet veel goeds voor Anderlecht als die spelers weer voortdurend geblesseerd gaan zijn. Dan ben je er ook niets mee.

  • Allard Emile

    Barn, jij hebt t'en minste inzicht van wat iemand als Kompany wil brengen in Belgïe !

Lees meer