2 Paul Gheysens, voorzitter van Antwerp
Photo News Paul Gheysens, voorzitter van Antwerp

Antwerp zet ambities in de verf: Gheysens voert nieuwe kapitaalsverhoging van 5 miljoen euro door

Antwerp ambieert de top, en daar is geld voor nodig. Dat beseft ook de kapitaalkrachtige voorzitter Paul Gheysens. Hij pompte nog eens vijf miljoen euro in de Great Old. De derde kapitaalsverhoging in één jaar tijd. Zo kan de club blijven groeien en kunnen de investeringen, zoals de renovatie van het stadion, gefinancierd worden.

Sinds de terugkeer naar 1A voert sterke man Gheysens continue kapitaalsverhogingen door. In juli 2019 pompte hij 10,5 miljoen euro in de club, in januari van dit jaar volgde nog eens 5,6 miljoen euro. En nu komt daar opnieuw vijf miljoen euro bij. Daarvan is 1,25 miljoen reeds gestort, de rest volgt later. Het ligt in de lijn van de investeringspolitiek van de club, die het geld nodig heeft om - snel - te blijven groeien op infrastructureel en sportief vlak.

De club heeft voorlopig nog niet genoeg inkomsten om alle operationele kosten te dragen en dus break-even te draaien. In het seizoen 2018-2019 maakte Antwerp nog 8,2 miljoen euro verlies, ook de hoge loonkosten wegen door. Deze kapitaalsverhoging zal dan ook hoogstwaarschijnlijk niet de laatste zijn. Veel zal afhangen van het Europees voetbal, dat voor extra financiële middelen zorgt.

Lees ook:

Een exclusief gesprek met Paul Gheysens na de soap om het tv-contract: “Ik hou niet op met investeren” (+)

2
ID

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philippe Janssens

    Top!

  • Luc Holvoet

    Coucke, neem daar eens een voorbeeld aan.

Lees meer